30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLANDI

GÜNCEL

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLANDI

30 Ağustos Zafer Bayramı Sapanca'da düzenlenen törenle kutlandı.

Hükümet konağı önünde Atatürk anıtına çelenk konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Recep Çelik'in konuşması ile devam etti.

"Milletçe, büyük zaferin 99. yıl dönümüne kavuşmanın heyecanı içerisindeyiz" diyen Çelik, konuşmasında şu sözlere yer verdi:

"1919 yılında Samsun'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde başlatılan kurtuluş mücadelesi, 30 Ağustos 1922 yılında Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kesin ve kalıcı bir zafere ulaşmıştır. Bu zafer, bütün otoritelerin tartışmasız bir askeri deha kabul ettiği Ulu Önder, Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk tarafından Anadolu'da sağlanan milli birlik ve beraberliğin mutlak bir sonucu olarak kazanılmıştır. 'Ya İstiklal, Ya Ölüm' işte bu parola ile başlayan muharebede elde edilen bu büyük zafer, Türk'ün bağrına dayanan hançerin ulusça sökülmesi, özgürlük ve haysiyetimizi yok etmek isteyenlerin dize getirilmesi destanıdır. Başta Büyük Önder Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere mukaddes vatanımız için canı pahasına görev yapan şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı ile anıyoruz.'

Tören, Sapanca Anadolu Lisesi öğrencisi Zübeyir Doğukan Ayan tarafından şiir okunması ve Kaymakam Bilgehan Bayar'ın tebrikleri kabulü ile sona erdi.

Törene; Kaymakam Bayar, Belediye Başkanı Özcan Özen, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Recep Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Cihat Kayaer, daire müdürleri, siyasi ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.