'YUNUS DİYE'' İSİMLİ TİYATRO SAPANCA'DA SERGİLENDİ

GÜNCEL

'YUNUS DİYE'' İSİMLİ TİYATRO SAPANCA'DA SERGİLENDİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Ankara Devlet Tiyatrosu tarafından Yürüyen Tiyatro Etkinlik Programı çerçevesinde 'Yunus Diye' adlı çocuk tiyatrosu Sapancalı çocuklarla buluştu.

Sapanca Anadolu Lisesi bahçesindeki açık gösteri alanında düzenlen gösterime çocukların ve ailelerin ilgisi yoğun oldu.

Türk dili ve medeniyetinin temel taşlarından biri olan Yunus Emre'nin vefatının 700. yılı olduğunu hatırlatan Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, ''Bu sebeple Cumhurbaşkanlığımız tarafından ilan edilen 'Yunus Emre ve Türkçe Yılı' kapsamında bir dizi etkinlikler düzenlenmektedir. Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve yönetmenliğini Caner Kadir Gezener'in yaptığı 'Yunus Diye' adlı bu güzel çocuk tiyatrosunun hazırlanmasında ve sahnelenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Özellikle kültüre ve sanata önem veren ailelere teşekkür eden Başkan Özen, "Katılımlarından dolayı çocuklarımıza ve ailelerine yürekten teşekkür ediyorum. İlçemize de böylesi güzellikler yakışır. Çocuklar bizim geleceğimiz. Onlar için ne yapsak az diye düşünüyorum. Oyunumuzu Sapancalı çocuklarımızla birlikte izledik ve güzel mesajlar aldık. İleriki günlerde etkinliklerimiz devam edecek" diye konuştu.