VALİ KALDIRIM SOĞUCAK YAYLASINDA

GÜNCEL

VALİ KALDIRIM SOĞUCAK YAYLASINDA

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Sapanca Soğucak Yaylasında incelemelerde bulundu.

Ziyarette Vali Kaldırım'a, Orman Bölge Müdürü Ziya Polat, Adapazarı Orman İşletme Müdürü Serdar Kabakçı, Soğucak Orman İşletme Şefi Zülküf Kahraman ve YAYDER Başkanı Ömer Turan eşlik etti.

Bölge Müdürü Ziya Polat, Sapanca İlçesi'nde yürütülen eko turizm, yangın gözlem kuleleri ve diğer projeler hakkında Vali Çetin Oktay Kaldırım'ı bilgilendirdi. Daha sonra Soğucak Yaylası'nda bulunan toplu koruma binası gezilerek eko turizm yürüyüş yolunda incelemelerde bulunuldu.

Vali Kaldırım'ın ziyaretinden dolayı memnun olduklarını belirten Sapanca Soğucak Yaylası Koruma Kollama ve Kalkındırma Derneği (YAYDER) Başkanı Ömer Turan, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, ''Kıymetli valimiz ve bölge müdürümüze yaylada ki eko turizm ile yaşanan genel sorunlar ile ilgili bilgiler verdik. Daha sonra hep birlikte toplu koruma binası başta olmak üzere sırasıyla şelale, yangın ve gözetleme kulesi ile yangın deresi mevkisinde yeni yapılan orman yolunda yürüyüş yaparak incelemelerde bulunduk. Yaylamızı koruyup kollamak adına çeşitli istişarelerde bulunduk. Biz dernek üyeleri olarak sürekli yaylada olduğumuzu, yaylamızı temiz tutmak ve koruyup kollamak için çok çaba sarf ettiğimizi valimize ilettik. Valimizin ne kadar çok doğa tutkunu olduğunu da biliyoruz. Kendisine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz'' dedi.