''HAYVANLAR GİBİ DAVRANINIZ, ONLAR DOĞAYI DAHA AZ KİRLETİYOR''

GÜNCEL

"HAYVANLAR GİBİ DAVRANINIZ, ONLAR DOĞAYI DAHA AZ KİRLETİYOR"

Sapanca Soğucak Yaylası Koruma Kollama ve Kalkındırma Derneği (YAYDER), Soğucak Yaylasına pikniğe gelerek çevreyi kirleten vatandaşları astığı pankartla uyardı.

Soğucak Yaylası girişine, "Soğucak yaylamızda hayvanlar gibi davranınız, onlar doğayı daha az kirletiyorlar" yazılı bir pankart asan YAYDER, sorumsuz piknikçilere dikkat çekti.

Çevre temizliğine dikkat çeken Dernek Başkanı Ömer Turan, ''Yaylamıza pikniğe gelerek, piknik sonrası arkalarında çöp ve çeşitli atıklar bırakan ziyaretçilerimizden rica ediyoruz. Çöplerinizi ulu orta bırakmayın. Olması gerektiği gibi çöp poşetlerine koyarak en yakın çöp kutusuna atın. Yaylamıza sizden sonraki gelecek ziyaretçiler için temiz bırakın ve yaylamızı temiz tutun. Bazı silindir hacmi büyük off-road araçları yaylanın çimenleri üzerinde off-road yaparak çimenlerimize ve doğamıza zarar veriyor. Bunlar için özel parkurlar oluşturuldu. Bu adrenalin tutkunlarına da rica ediyoruz. Lütfen güzelim çimenlerin üzerinde bu araçlarınızla gezerek tahribat vermeyin. Biz dernek üyeleri olarak sürekli buralardayız. Yaylamızı temiz tutmak için çok çaba sarf ediyoruz'' dedi.