SAKARYA'DA ORMANLARA GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI!

GÜNCEL

SAKARYA'DA ORMANLARA GİRİŞ ÇIKIŞLAR YASAKLANDI!

Sakarya Valiliği, son günlerde Tükiye'de birçok noktasında meydana gelen orman yangınlarıyla ilgili önemli bir karar alarak, ikinci bir emre kadar ormanlık alanlara giriş ve çıkışları yasakladı.

Sakarya Valiliği son günlerde Türkiye'nin dört bir tarafından çıkan yangınlarla alakalı tedbir kararı aldı. Sakarya'nın ormanlık alanlarının geniş olması olası bir kötü durumun yaşanmaması için Valilik hafta sonu da dahil olmak üzere Sakarya'da ormanlık alanlara giriş ve çıkışları yasakladı.

İKİNCİ BİR EMRE KADAR SAKARYA'DA ORMANLIK ALANLARA GİRİŞ VE ÇIKIŞLAR YASAKLANDI!

Vali Çetin Oktay Kaldırım, Sakarya'nın da ormanlık bir alanda olması sebebiyle çıkacak yangınlarla ilgili bir takım tedbirler aldı. Vali Kaldırım ikinci bir emre kadar Sakarya'da ormanlık alanlara giriş ve çıkışları yasakladı.

JANDARMA VE POLİS ORMANLARDA DENETİM YAPACAK!

Vali Kaldırım kaymakamlıklar koordinasyonunda sorumluluk alanları gözetilmeksizin Emniyet ve Jandarma birimleri ile Orman Bölge Müdürlüğü ve bağlı birimleri tarafından sıkı bir şekilde denetlenmesini istedi. Ayrıca  gerekmesi halinde İl Merkezinden İlçelere personel takviyesi yapılması konusunda ilçe müdürlüklerine yazı gönderildi.

MESİRE ALANLARI DIŞINDA MANGAL YAPMAK YASAK

Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, mesire alanları dışında ateş ve mangal yakılması, ormanlık alanlara piknik yapmak amacıyla girilmesi ve havai fişek atılmasını da  yasakladı.