HAVUZ ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ

GÜNCEL

HAVUZ ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ

Sapanca Kapalı yarı olimpik ve açık yüzme havuzunun açılışı için geri sayım başladı.

Finansmanı Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından karşılanan, mülkiyeti ise Sapanca Belediyesine ait olan; Kırkpınar Tepebaşı Mahallesindeki kapalı ve açık havuz ile sosyal tesiste Sapanca Belediyesi ve yüklenici firma tarafından gerçekleştirilen inşaat çalışmalarında sona gelindi.

1.3 metre derinlikte 230 metrekare alana sahip mevcut havuz, yarı olimpik açık havuz projesi kapsamında yapılan ilaveler ile 1.3 metre derinlikte 300 metrekare yüzme havuzu ve 1.2 m derinlikte 150 metrekare aquapark iniş havuzuna dönüştürüldü.

Proje kapsamında ayrıca; 30 metrekare yeni çocuk havuzu yapılırken havuz etrafındaki teraslar ise 2.5 metre genişliğine yükseltildi. Mevcutta olan 2 adet aquapark tamamen yenilendi. Mevcut kaydıraklara 1 adet 6.5 metre yüksekliğinde üçlü kaydırak eklendi. Havuzun çalışması için tüm elektromekanik tesisat değiştirilirken havuz içi ve teras seramikleri yenilendi. Yeni soyunma kabinleri, duş ve tuvaletler yapıldı. Havuz giriş çıkışlarının kontrol altında olması için ise etrafı tamamen çit ile çevrildi.

Yeni projelerle birlikte yatırımları birer birer hayata geçirdiklerini kaydeden Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, "Vaatlerimizi bir bir yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. İlçemizin yüzme havuzu ihtiyacını gidermek için yürütülen çalışmalarda son aşamaya gelindi. Açık - kapalı olimpik yüzme havuzu ve kompleksimiz tamamlandığında Sapanca'mıza yeni bir cazibe alanı daha kazandırmış olacağız. Bundan sonra da inşallah ilçemizi yeni projelerle buluşturmaya devam edeceğiz. Hemşehrilerimizin ve geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın daha güvenli ve temiz ortamlarda büyümesi, kendilerini geliştirebilmesi için ilçemizdeki oyun, spor ve sosyal alanların sayısını her geçen gün artırmaya devam edeceğiz" dedi.

İlçede gençliğe ve spora olan yatırımların hızla arttığını ve bundan sonra da artarak devam edeceğini ifade eden Özen "Bizlere destek olan Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu önemli proje için geri sayım başladı biz heyecanlıyız, inanıyorum ki evlatlarımızda bizimle aynı heyecanı yaşıyorlar. Tesisimiz şimdiden ilçemize hayırlı olsun" diye konuştu.