SAPANCA'DA GÜNEŞLİ HAVANIN TADINI ÇIKARDILAR

GÜNCEL

SAPANCA'DA GÜNEŞLİ HAVANIN TADINI ÇIKARDILAR

Sapanca ilçesinde, sıcaktan bunalan yerli ve yabancı turistler soluğu sahilde alarak güneşli havanın tadını çıkardılar.

Sahilde yürüyüş yapan bazı turistler, sahil bandında bulunan işletmelerden soğuk içecekler ve dondurma yemeyi tercih ederken,  bazı turistler gezi tekneleri ile gölde gezmeyi tercih etti. Bazı turistler ise papağan ile fotoğraf çektirirken bazıları da sahilde ki taşlara oturarak ayaklarını suya sokarak seriledi.

Sahilde hediyelik eşya dükkanı işleten Mansur Dal, 'Kısıtlamalar kalktığından dolayı biraz işler hareketliliğin olduğunu belirterek, burada kişiye özel çeşitli takılar hazırlıyoruz.  Ayrıca hediyelik eşya satışı da yapıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Sahil kesiminde belirlenen güzergahta fayton işletmeciliği yapan Fatih Cevher ise, ''burada çalışan her faytonun 2 atı var. Bugün çalışan atlar yarın dinleniyor ve diğer at çalıştırılıyor. Bize verilen güzergahta gidiyoruz ve burada yokuş olmadığından düz yolda atlarımız yorulmadan ve üzülmeden gidip geliyorlar. En uzun tur 20 dakika ve her tur dönüşünde atlarımız 20 ila 25 dakika arasında dinlendirilip tura öyle çıkartılıyorlar ve asla kırbaç kullanmıyoruz. Atlarımız doğal ortamlarındaymış gibi hissederek turlarını tamamlıyorlar'' dedi.