AÇIK VE KAPALI HAVUZ İNŞAATINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

GÜNCEL

AÇIK VE KAPALI HAVUZ İNŞAATINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Sapanca'da yapımı devam eden yarı olimpik kapalı ve açık yüzme havuzu inşaatında çalışmalar devam ediyor.

Mülkiyeti Sapanca Belediyesine ait olan Kırkpınar Tepebaşı Mahallesi'ndeki alanda, finansmanı Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından karşılanan yarı olimpik kapalı ve açık yüzme havuzu inşaatında çalışmalar aralıksız sürüyor.

Sapanca'da yüzme havuzu ihtiyacını gidermek için yürütülen çalışmalarda son aşamaya gelindiğini belirten Belediye Başkanı Özcan Özen gerçekleştirilen çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi.

KAPALI HAVUZ

Yarı olimpik kapalı havuz projesi kapsamında yapılacak çalışmaları anlatan Özen, "Kapsamında havuzun çalışması için tüm elektromekanik tesisat değiştiriliyor. Havuzun ve ortamın ısıtma tesisatı ile kazan dairesi, havuzun iç ortam nem alma sistemi, soyunma odaları, tuvaletler, duşlar, elektrik tesisatı fotoselli kapılar, elektrik pano ve jeneratör odaları yenileniyor. Alan güvenlik kameralarıyla donatılıyor. Proje alındaki mevcut binalar boyanıyor" dedi.

AÇIK HAVUZ

Açık havuz projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmaları da anlatan Özen, "1.3 m derinlikte 230 metrekare alana sahip mevcut havuz, yapılan ilaveler ile 1.3 m derinlikte 300 metrekare yüzme havuzu, 1.2 m derinlikte 150 metrekare aquapark iniş havuzuna dönüştürülüyor. Bu alanda ayrıca 30 metrekare çocuk havuzu inşa edilecek. Havuz etrafındaki alanlarda 2.5 metre genişliğe sahip olacak. Havuzun çalışması için tüm elektrik ve elektromekanik tesisatlar ile yalıtım sistemi değiştiriliyor. Mevcutta olan 2 adet aquapark tamamen yenilenmektedir. Mevcut aquaparklara 1 adet 6.5 metre yüksekliğinde 3'lü multislide kaydırak eklenmektedir. Aquaparklara çıkan merdivenler ve platformlar da yenilenen bölümler arasında" diye konuştu.

YÜZME BİLMEYEN KALMAYACAK

Özen açıklamasının sonunda ise "Sapanca'mızın önemli bir eksiğini daha giderme açısından projemiz büyük önem taşıyor. Hemşehrilerimizin ve geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızın daha güvenli ve temiz ortamlarda büyümesi, kendilerini geliştirebilmesi için ilçemizdeki oyun, spor ve sosyal alanların sayısını her geçen gün artırmaya devam edeceğiz. İnşallah Sapanca'da yüzme bilmeyen kalmayacak" sözlerine yer verdi.