İPEK YOLU BELEDİYELERİ SAPANCA'DA TOPLANDI

SİYASET

İPEK YOLU BELEDİYELERİ SAPANCA'DA TOPLANDI

İpek Yolu Belediyeler Birliği Meclis Toplantısı Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Sapanca Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantıda birlik başkanlığına Geyve Belediye Başkanı Murat Kaya yeniden seçildi. İpek Yolu Belediyeler Birliği olağan meclis toplantısında katip üyeler, başkan vekilleri, encümen, plan ve bütçe komisyonu seçimleri de yapıldı.

Yapılan seçim sonucu görev dağılımı şöyle gerçekleşti:

1. Katip Üye: Neşet Çakır (Geyve Belediye Meclis Üyesi)

2. Katip Üye: Etem Tiryaki (Sapanca Belediye Meclis Üyesi)

Başkan 1. Vekili: Kadir Bozkurt (İnönü Belediye Başkanı)

Başkan 2. Vekili: Hayri Suer (Gölpazarı Belediye Başkanı)

Encümen Üyeleri: Kağan Mehmet Usta (İznik Belediye Başkanı), Necdet Türker (Mudurnu Belediye Başkanı), Özcan Özen (Sapanca Belediye Başkanı), İbrahim Pilavcı (Taraklı Belediye Başkanı)

Plan ve Bütçe Komisyonu: Orhan Yıldırım (Karapürçek Belediye Başkanı), Ahmet Çankaya (Göynük Belediye Başkanı), Zeliha Peşte (İznik Belediye Meclis Üyesi), İbrahim Pilavcı (Taraklı Belediye Başkanı), Selim Tuna (Dodurga Belediye Başkanı)

Toplantıda ayrıca 2020 yılı kesin hesap ve faaliyet raporu da görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi.

Başkan Kaya toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "İPEKBİR olarak tüm üye belediyelerimizle ortak proje üretmeye, turizm alanında yurt içinde ve yurt dışında çalışmalarımızı artırarak devam ettireceğiz. Meclis toplantımıza ev sahipliğinden dolayı Sapanca Belediye Başkanımız Sayın Özcan Özen'e birliğimiz adına teşekkür ediyorum. Toplantımızın ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

TARİHİ İPEKYOLU BÖLGEMİZİN CAZİBESİNİ ARTIRAN ÖNEMLİ BİR AYRINTIDIR

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen toplantı açılışında yaptığı konuşmada, "Sapanca İlçemiz doğal güzellikleri yanı sıra tarihi dokusuyla da önem arz eden bir konumdadır. Turizm acente ve yetkililerinin turistik gezilerinde İpekyolu'ndaki noktaları gezi güzergahlarına eklemelerinin ilçe turizmimize kazanımlarının büyük olduğu inancındayım. İlçemizden de geçen İpekyolu üzerinde bulunan; Tarihi Sapanca Hamamı, Rüstempaşa Camisi, Rahime Sultan Camisi ve Vecihi Kapısı, tarih ve kültür turlarına gelen ziyaretçilerin Sapanca'daki uğrak yerleri arasında bulunmaktadır. Bölgemizin turizm potansiyelini ortaya çıkarmak, yapacağımız küçük dokunuşlarla turizmden daha fazla pay almasını sağlamak için çalışmaktayız. Tarihi İpek Yolu, bölgemizin cazibesini artıran önemli bir ayrıntıdır. Belediye başkanlarının rutin belediyecilik görevlerinin yanı sıra turizm ve tarihi yöndeki çalışmalar yapma görevleri olduğunu da düşünüyorum. İpek Yolu Belediyeler Birliği olarak bugüne kadar güzel projeler hayata geçirildi. İnşallah bundan sonra da birlik olarak bütünlük içerisinde hareket ederek kültür, tarih, doğa ve inanç turizmi potansiyellerini en iyi şekilde değerlendirmeye çalışacağız. Yapacağımız çalışmalarla bölgemize gelen turist sayısını da artırmış olacağız" şeklinde konuştu.