''HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI'' ETKİNLİKLERİ

GÜNCEL

''HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI'' ETKİNLİKLERİ

Sapanca Halk Eğitimi Merkezi tarafından "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Hafta kapsamında Sapanca Halk Eğitimi Merkezi tarafından ilçe genelinde eğitimler, sergiler, uygula öğren eğitimleri, gösteriler ve müzik dinletileri gerçekleştirildi.

Etkinliklerin açılışı sebebiyle düzenlenen programda konuşan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Selahattin Çağır, "2020-2021 Eğitim Öğretim Döneminde pandemi koşullarına uygun olarak; farklı bilişim teknolojileri, dekoratif ev tekstili, giyim üretim teknolojileri, el sanatları, görsel sanatlar, halk oyunları, tiyatro, spor gibi kursların yanı sıra unutulmaya yüz tutmuş mesleklerden, kilim dokuma, sepet örücülüğü ve camaltı boyama kurslarını açtık. Ayrıca hafta kapsamında kilim dokuma ve sepet örücülüğü uygula-öğren etkinliği, Sapanca İlkokulu okul öncesi etkinlikleri, resim sergisi, müzik etkinlikleri, minik yazarlarla söyleşi etkinlikleri, akıl ve zeka oyunları tanıtımı, fen ve teknoloji alanlarında öğretici deneysel çalışmalar, ekolojik okuryazarlıkla ilgili olarak tohum dikimi, kompozit gübre yapım aşamaları gibi etkinlikler gerçekleştirildi" dedi.

2020-2021 eğitim öğretim yılı yılsonu sergilerinin de merkez bina ve diğer kurs merkezlerinde açıldığını ifade eden Çağır,  "bu eğitim ve öğretim yılında camaltı boyama kursu ile 'Hayat Boyu Öğrenmede İyi Uygulama Örnekleri' yarışmasında dereceye girerek kurumumuz ve usta öğreticimiz teşekkür belgesi almıştır. Bunun yanı sıra spor kurslarımızdan da genç sporcularımız çeşitli başarılara imza atmıştır. Kurslarımızın açılmasında destek olanlara, kursiyerlere ve öğretmen ve usta öğreticilere teşekkür ederim" diye konuştu.

Programda konuşmaların ardından Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, Belediye Başkanı Özcan Özen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede tarafından merkez binada hazırlanan serginin açılışı yapıldı. Açılışın ardından protokol üyeleri sergiyi dolaşarak sergilenen eserler hakkında bilgiler aldı. Kursiyer ve eğitmenleri tebrik etti.