HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI ETKİNLİKLERİ

GÜNCEL

HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI ETKİNLİKLERİ

Sapanca ilçesinde, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce bu yıl 1. düzenlenen "Hayat Boyu Öğrenme Haftası" kapsamında etkinlik düzenlendi.

Sapanca İlkokulunda gerçekleşen etkinlikte, anasınıfı öğrencilerinin yıl içinde yüz yüze ve uzaktan yapılan el işi ürünleri sergilendi. Canlı performans çalışması yapıldı. İlkokul öğrencilerinin yıl içinde yaptıkları resimler,  eTwinning çalışmalarına ait görseller ve ahşap atölyesinde yapılan ahşap çalışmalar da sergilendi. Ayrıca etkinlikte Müzik etkinlikleri ve minik yazarlarla söyleşi etkinlikleri de gerçekleşti. Stantlarda akıl ve zeka oyunları ile satranç oyunlarının tanıtımı, fen ve teknoloji alanlarında öğretici deneysel çalışmalara da yer verilirken, ekolojik okuryazarlıkla ilgili olarak tohum dikimi, kompozit gübre yapım aşamaları ziyaretçilere tanıtıldı.

Programa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yakup Çakmak, Sapanca İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Vedat Tezbiten ve Mustafa Bektaşoğlu, okul müdürleri, öğretmen, veliler ve öğrenciler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede yaptığı konuşmada, "Yaşadığımız bu çağda Hayat boyu öğrenmeyi öğrenirsek,  içselleştirebilirsek, öğrenmeyi sadece okullarımızda dört duvarla sınırlı görmeden, kendimizi gelişim odaklı bir zihniyetle öğrenmeye yönlendirirsek, hata yaptığımızda yılmazsak, hatalarımızdan öğrenmeyi seçersek, işte o zaman gerçek potansiyelimiz açığa çıkarabilir ve sosyal yaşama uyum sağlanabilecektir'' ifadelerini kullandı.

Program sonunda, öğrencilerin hazırladığı sergi çalışmaları ve canlı performansları göz doldururken, yıl içinde düzenlenen şiir, resim, kompozisyon, mektup ve turnuvalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verdi.