PANDEMİ SAPANCA'YI UÇURDU

GÜNCEL

PANDEMİ SAPANCA'YI UÇURDU

Koronavirüs sonrası kalabalıktan uzak tatile talep artınca kiralık evler ön plana çıktı. Sapanca'da günlük ev fiyatları durumuna göre 448 lira ile 7 bin 840 lira arasında değişiyor. Aylık kira bedeli ise 200 bin lirayı aştı.

Yüksek talep gören villalarda sezonluk kiralar milyon liraları aştı. Sezonluk getiri o kadar cazip hale geldi ki ev alanlar hemen sezonluk kiraya verdi. 

4 bini aşkın kiralık villa seçeneği olan TatildeKirala.com Üst Yöneticisi (CEO) Ruşen Mat, bu yıl en çok rezervasyon alınan dönemin Kurban Bayramı'nın da etkisiyle 17-24 Temmuz tarihleri olduğunu söyledi.
En çok aranan villa tiplerinin ise sırasıyla 'özel havuzlu', 'büyük bahçeli' ve 'kalabalık ailelere uygun 3 ve üzeri odaya sahip' villalar olduğunu belirten Mat, "Önceki yıllarda ortak havuzlu villalar da çok iyi doluluk oranlarına sahipken, pandemi sonrasında özellikle özel havuzlu ve oyun odasına sahip villalar daha fazla tercih ediliyor" dedi.

EN PAHALI 5. BÖLGE

Yaz dönemi için minimum konaklama süresinin 5 gece olduğunu söyleyen Ruşen Mat, şu bilgileri verdi:
 "7 gecelik konaklamalar toplam konaklamaların yüzde 50'sini oluşturuyor. 7 geceden daha uzun süreli konaklamalar da yine çok tercih ediliyor. Bugüne kadar platformumuz üzerinden gerçekleşen en uzun konaklama 90 gün olarak yapıldı. En kalabalık rezervasyona baktığımızda ise Bodrum'da bir villamız 22 kişi ile en kalabalık misafir sayısına ulaştı."

227 BİN 360 LİRA

Tatildekiralama.com'un verilerine göre en çok tercih edilen bölgelerden biri olan Sapanca'da günlük haftalık ve aylık kiralama bedelleri zirve yaptı.
Sapanca'da yazlık evleri villaları olanlar pandemiyi fırsata çevirmek için evlerini haftalık aylık ve sezonluk olarak kiraya vermeyi tercih ediyorlar.
 Buna göre günlük en düşük kiralama bedeli 448 lira en yüksek 7 bin 840 lira olurken, haftalık kiralama ücreti ise 3 bin 136 lira en yüksek ise 54 bin 880 lira olarak açıklandı.
Sapanca İlçesinde villaların kira ücretleri ise  en düşük aylık fiyatları 12 bin 992 lira olurken en yüksek ise 227 bin 360 lira olarak kayıtlara geçti.
Sapanca kiralama bedelleri ile Bodrum, Marmaris, Kaş, Fethiye'den sonra en çok kira bedeli istenen ilçe oldu.