SAPANCA İLKOKULU ETWİNNİNG ETKİNLİKLERİ

GÜNCEL

SAPANCA İLKOKULU ETWİNNİNG ETKİNLİKLERİ

Sapanca İlkokulu ve Gazipaşa İlkokulu öğretmenlerinin "Şehrimi Benden Dinleyin", "Çocuğun Kodu Oyun" ve "Mindfulness (Bilinçli Farkındalık)" eTwinning projeleri etkinlikleri tamamlandı.

Kuruculuğunu Sapanca İlkokulu öğretmenlerinden Gültekin Çil'in yaptığı, Gazipaşa İlkokulu öğretmenlerinden Hande Çil'in proje ortağı olduğu "Şehrimi Benden Dinleyin" ve yine Gültekin Çil'in proje ortağı olduğu "Çocuğun Kodu Oyun"  eTwinning projesi ile Sapanca İlkokulu öğretmenlerinden Meltem Karabudak'ın yaptığı, "Mindfulness (Bilinçli Farkındalık)"  eTwinning projesi etkinlikler tamamladı.

Projeler hakkında bilgiler veren Sapanca İlkokulu Okul Müdürü Orhan Öz, "Şehrimi Benden Dinleyin' projesi ülkemizin 7 bölgesinden 10 öğretmenin işbirliğiyle gerçekleştirildi. Projede öğrencilerimiz yaşadıkları şehrin gezilecek yerlerini, yemeklerini, halk oyunlarını, türkülerini, yöresel kıyafetlerini, milli kahramanlarını daha yakından tanımaları amaçlandı. 'Çocuğun Kodu Oyun' projesi ile X, Y, Z kuşaklarından sonra Alfa Kuşağı çocukları (2012 ve sonrası doğan çocuklar) dünyamızdalar ve bu yeni nesil, hayatları boyunca teknoloji ile iç içe olacaklar. Avantaj olarak görünen teknoloji, çocuklarda bağımlılığa neden olabiliyor.  Projemizin amacı, çocuğa kodlama ve algoritma eğitimleri ile beceri kazandırarak,  teknolojiyi doğru kullanmalarının sağlanması amaçlandı. Bu yeni projede ülkemizden 10,  yurtdışından 6 ortak yer almıştır. 'Mindfulness (Bilinçli Farkındalık)' projesi ise bireylerin bilinçli farkındalık ile günlük hayattaki stresi azaltarak, daha mutlu ve huzurlu bir şekilde ailesine, kendisine ve çevresine odaklanarak sağlıklı ilişkiler kuran bireyler yetiştirmeyi amaçlıyor. Böylece dikkati çok çabuk dağılan öğrencilerin odaklanması sağlanarak; duygu ve düşüncelerini daha rahat ifade edebilen, yoğun duygularını yönetebilen ve yargılamadan kabul eden, okul ve sınav kaygısıyla baş edebilen, yaratıcılığı ve empati duygusu desteklenen yeni bir yaşam becerisi kazandırılması amaçlanmıştır. Bu projemizde ülkemizde 10, yurtdışından 5 ortak yer almıştır" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede ise "21. Yüzyıl becerileri ile donatılmış, teknolojiyi etkin kullanabilen, problem çözme ve ürün geliştirme becerilerine sahip bireylerin yetişmesi, eğitimde oldukça önemlidir. Okul idaremizi ve öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.