TURİZM MEZUNLARI VE MENSUPLARI DERNEĞİ KURULDU

GÜNCEL

TURİZM MEZUNLARI VE MENSUPLARI DERNEĞİ KURULDU

Gülazem Berk başkanlığında kurulan Sakarya Turizm Mezunları ve Mensupları Derneği SATUMED resmi olarak faaliyete başladı.

Dernek çatısı altında kültürel ve sosyal faaliyetlerin yanında eğitimler de düzenleneceğini belirten Dernek Başkanı Gülazem Berk, "Ana hedefimiz Sakarya turizm mezunları ve mensupları arasında iletişimi ve dayanışmayı sağlamak, işbirliğini oluşturmak, mezun olan ya da olacak arkadaşlarımıza kariyer hedefleri konusunda yardımcı olmak" dedi.

tüm turizmcilerden destek beklediklerini ifade eden Berk, ". Sakarya turizm mezunu veya mezun olacak arkadaşlarımızla beraber Sakarya'da sektör mensubu turizmci arkadaşlarımıza güvenerek yola çıktık. Dernek kurmak, alanında uzman akademisyenlerin ve turizmcilerin bir araya toplanmasını sağlamak zor bir iştir. Ama yaşatmak daha büyük bir enerji ve özveri ister. Bizler de kurucu üyeler olarak bunun farkındayız İlk başta derneğimize üye olacak turizmcilerimizin daha sonra ise yerel yönetimlerimizin, üniversitelerimizin, sivil toplum kuruluşlarının ve turizm işletmelerinin desteklerini bekliyor, şükranlarımızı sunuyoruz" şeklinde konuştu.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanlığı ve akademisyenlerine, derneklerine yer tahsis ettiklerinden dolayı teşekkürler eden Berk açıklamasını şöyle tamamladı:

"Dernek olarak, Sakarya Turizm mezunlarının kariyer süreçleri için uzman görüş desteği, bireysel ve kurumsal eğitim ihtiyaçları için işbirliği desteği, kurumsal dernek üyeleri arasında cv paylaşım, çeşitli sosyal sorumluluk projeleri ile sektörün gelişimine katkı sağlamak, Sakarya turizm mezunları olarak okuldan sonrada bir arada kalıp sektörde dayanışma sağlamayı amaçlıyoruz."

DERNEK YÖNETİMİ

Gülazem Berk başkanlığında kurulan dernekte Veysel Uğurlu Başkan Vekili, Kadir Küçükaydın Başkan Yardımcısı, Faruk Nalçacı Genel Sekreter, Halil Tarakci Kurucu Üye, Oğuzhan Turan Kurucu Üye ve Hilal Tantan Kurucu Üye olarak yer aldı.