SAHİLİN TADINI ONLAR ÇIKARIYOR

GÜNCEL

SAHİLİN TADINI ONLAR ÇIKARIYOR

Yabancıların 17 gün sürecek tam kapanmadan da muaf tutulmaları Sapanca'ya hafta sonu çok sayıda turistin gelmesine neden oldu.

Görüntüleri çekerek sosyal medyada paylaşan CHP Sapanca Meclis Üyesi Nihat Arda Şahin, görüntülerde sorunun giyim tarzı değil, hiçbir pandemi kuralına uymayan turistler olduğunu söyledi.

Çekim yaptığı için engellenmeye çalışıldığını da ifade eden Şahin, "Bu görüntülerde bizleri rahatsız eden, Ortadoğulu turistlerin giyim tarzı yaşam tarzı veya başka bir şeyi değildir. Bizleri derinden yaralayan pandemi kuralları çerçevesinde kendi halkımıza ikinci sınıf insan muamelesi yapılmasıdır. Bizler her türlü kurala riayet ederken bu Ortadoğulu yarı Türkçe bilen turist olduğu muamma insanların fütursuzca gezişi derinden yaralamıştır. Hiç bir türlü maske mesafe temizlik kuralına uymadıkları bir ortamda benim video çekmemi gördüklerinde üzerime yürüyüp silmem için mevcudiyet göstermeye çalışmaları da yaşadığım başka trajikomik bir durumdur. Sapanca Belediye Meclis Üyesi ve halkın temsilcisi olarak gördüğüm muamele mevcut yönetimin ayıbıdır" diye konuştu.