SEYİR HALİNDEYKEN ALEV ALDI

GÜNCEL

SEYİR HALİNDEYKEN ALEV ALDI

TEM Otoyolu Sapanca mevkisinde aracı alev alan sürücü, aracını tamamen yanmaktan son anda kurtardı.

Olay Tem Otoyolu Sapanca Uzunkum mevkisinde iftar saatlerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre İstanbul'dan Ankara'ya giden üzerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Görevli kartı bulunan Evren Erdil idaresindeki 34 ES 0214 plakalı kamyonet, Sapanca Uzunkum mevkisine geldiği sırada sürücü aracın içerisinde dumanlar çıkması üzerine yol üzerinde bulunan bir dinlenme tesisinin otoparkına girerek aracını stop etti.

Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine İtfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Sakarya Büyükşehir Belediyesine bağlı Sapanca İtfaiye Grup Amirliği ekipleri yanan araca müdahale ederek soğutma çalışması yaptı.

Araç sürücüsü Erdil, ''Aracımla seyir halindeydim. Aracın içerisine motorin kokusu geliyordu. Yakıt göstergesine baktığımda ibrede bir oynama fark ettim. O anda aracın içerisi dumanla kaplandı. Otoyolda durarak diğer sürücüleri tehlikeye atmamak için tesisin otoparkına girdim. Alevlerini büyümemesi için itfaiye gelene kadar da yangın söndürme tüpleri ve yakında bulunan çeşmeden hortumla su tuttuk. Sonra da itfaiye geldi'' dedi.

Aracın motoru ve iç kısmı yanarak kullanılamaz hale geldi. Çekici yüklenerek olay yerinden kaldırılan araç İstanbul'a geri gönderilirken, polis yangınla ilgili inceleme başlattı