TAPUDA İŞLEM SÜRELERİ DAHA DA KISALACAK

GÜNCEL

TAPUDA İŞLEM SÜRELERİ DAHA DA KISALACAK

Sapanca Belediyesi ve İlçe Tapu Müdürlüğü arasında yapılan iş birliğiyle emlak rayiç değeri işlemleri internet üzerinden gerçekleştirilebilecek.

Sapanca'da bina, arsa gibi taşınmazların rayiç değerlerinin iki kurum arasında elektronik ortamda paylaşılmasını kapsayan protokol imzalandı.

Sapanca Belediyesi ile yaptıkları görüşmeler sonucunda emlak vergisi borcu olmayan vatandaşların tapu işlemlerinde artık emlak beyan değeri evrakı istenmeyeceğini belirten Sapanca Tapu Müdürü Alp Şevket Aksoy, "Emlak beyan değerlerini özel bir program sayesinde dijital olarak alınacak. Bu vesile ile vatandaşlarımızın tapudaki işlemleri daha kısa sürede tamamlanmış olunacak. Böylelikle zaman ve kağıt israfının da önüne geçilmiş olacak. Tapu Müdürlüğümüze yardımlarından dolayı Belediye Başkanı Özcan Özen'e teşekkür ediyor, Sapanca'mıza hayırlı olsun temennisinde bulunuyorum" dedi

Ortak kullanılacak program ile artık vatandaşların tapu ile ilgili iş ve işlemlerini daha kolay ve zaman kaybı yaşanmadan yapabileceklerini ifade eden. Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen ise "Bu ortak çalışma ile vatandaşlarımız özellikle tapu harcı esas olmak üzere talep edilen emlak beyan değerleri dijital ortamda alınarak zaman kaybı ve yoğunluğunun azaltılmasını amaçladık. Böylelikle hem iş verimliliğini arttırmak, hem de belediye ve tapu müdürlüğündeki işlem sürelerini azaltmayı hedefliyoruz" diye konuştu.