YAYA GEÇİTLERİNDE 'KIRMIZI ÇİZGİ' DÖNEMİ

GÜNCEL

YAYA GEÇİTLERİNDE 'KIRMIZI ÇİZGİ' DÖNEMİ

İçişleri Bakanlığı'nın trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik 'Yayalar Kırmızı Çizgimiz' uygulaması Sapanca'da hayata geçirildi.

İçişleri Bakanlığı trafikte önceliğin yayalarda olduğunu belirten farkındalık çalışmaların ardından bu kez de 'Kırmızı çizgimizi çekiyoruz' uygulaması başlattı. Yurt genelinde başlatılan etkinlikle kavşak giriş ve çıkışlarıyla, yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlama, geçmek üzere olan yayalara durarak ilk geçiş hakkı verilme farkındalığının oluşturulması hedefleniyor.

Uygulama kapsamında ilçemizde de, Sapanca İlkokulu'nda program düzenlendi.

Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, Belediye Başkanı Özcan Özen, Jandarma Komutan vekili Kıdemli Başçavuş Hakan Kurtoğlu, Emniyet Müdürü Cihat Kayaer, Sapanca Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı etkinlikte yaya geçitlerindeki beyaz renkli şeritlerden bazıları kırmızı renge boyandı. Sürücülere broşürler, araçlarda bulunan çocuklara ise kırmızı düdük dağıtıldı.

Öğrenciler ellerinde taşıdıkları dövizler ile sürücülerin dikkatini çekmeye çalıştı. Öğrencilerin taşıdığı dövizlerde, 'Öncelik yayanın', 'Sen dur hayat durmasın' ve 'Yaya güvenliğinin nöbetçisiyiz' gibi mesajlar yer aldı.