O CİNAYETİN İDDİANAMESİ TAMAMLANDI

GÜNCEL

O CİNAYETİN İDDİANAMESİ TAMAMLANDI

Sapanca ilçesinde ilçe Jandarma Komutanlığı Asayiş Timleri tarafından yakalanmıştı. O cinayetin iddianamesi tamamlandı.

Elektronik kelepçe takılı iken evinde uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Kaan Şensoy cinayetinin iddianamesi tamamlandı. Tutuklu sanık Erhan D. 16 Haziran'da ilk kez hakim huzuruna çıkacak. Şensoy ailesinin üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 6 ismin ise kovuşturmaya gerek olmadığına karar verildi

Kocaeli'de geniş bir kesim tarafından tanınan Kaan Şensoy, geçtiğimiz 1 Eylül'de Başiskele Fatih Mahallesi Müjde Sokak'taki evinde gece birlikte kaldığı Erhan D. tarafından silahla vurulmuştu. Karnından vurulan Kaan Şensoy, kaldırıldığı Kocaeli Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti.

Kocaeli Barosu Kadın Hakları Komisyonu eski Başkanı Ezgi U. ile aralarındaki şiddetli geçimsiz nedeniyle mahkemelik olmuş, bir süre Kaan Şensoy cezaevinde kalmıştı. Cezaevinden elektronik kelepçe ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Kaan Şensoy, gece birlikte alkol alıp sohbet ettiği Erhan D.'ın silahından çıkan kurşunlarla yaşamını yitirmişti.

BENİ EŞİM VURDURTTU

Olayın ardından kaçmaya çalışan Erhan D. ile yanında bulunan Hasan Ö. Sapanca'da ilçe jandarma Asayiş Timleri tarafından yakalanmıştı. Adliyeye sevk edilen Erhan D. tutuklanırken Erhan Ö. İse tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Olayla ilgili savcılığın hazırladığı iddianame tamamlandı. İddianameye yansıyan ifadelere göre; Kaan Şensoy'u vurulduktan sonra ilk müdahalesini yapan sağlıkçı komşusu Samet Ö. uyuduğu sırada sesler üzerine ve 'İmdat' sesi üzerine kalktığını, camdan baktığında bir kişinin arabaya binerek 'hadi çabuk devam et' diye söylediğini duyduğu, bunun üzerine giyinip çıktığında maktulü kapının önünde vurulmuş olarak gördüğünü yer aldı. Ayrıca ifadelere göre yaralı iken Kaan Şensoy'un kendisini Erhan D.'ın vurduğunu söylediği hatta 'Beni eşim vurdurttu' dediği de yine ifadelerde yer aldı.

KÜFÜR ETMEYE BAŞLADI

Oğlu öldürülen İsmet Ş.'un ise ifadesinde oğlunun eski eşi Ezgi U. ve ailesi tarafından sürekli tehdit edildiğini, bu cinayeti de onların azmettirmesiyle öldürttüğü iddiaları da dava dosyasında yer aldı. Çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan tutuklu sanık Erhan D.'ın ise ifadesinde Hasan Ö. ile birlikte maktülün evine gittiklerini, birlikte alkol alıp sohbet ettiklerini, sabah 08.30 sıralarında maktülün kalktığında alkol ve uyuşturucu maddenin etkisiyle kendisine ve birçok kişiye küfür etmeye başladığını, kendisinin üzerine geldiğini, yumruk salladığını, maktülün kendisine zarar verebileceği düşüncesi ile yanında bulunan silahla korkutmak ve canını kurtarmak maksadıyla ayaklarına doğru 2-3 el ateş ettiğini, sonrasında da korkuya kapılarak Hasan Ö.'nün kullandığı araca binerek kaçtığını, olayın planlı bir şekilde gerçekleştirmediğini söylediği yer aldı.

KOVUŞTURMAYA GEREK YOK KARARI

Kaan Şensoy'un ailesinin iddia ve şikayeti üzerine cumhuriyet savcılığı boşandığı eşi Ezgi U., eski kayınpederi Feyzullah U., eski kayınvalidesi Hacer U., Haluk U., Şerzan S. Ve Yavuz A. hakkında soruşturma başlattı. Başlatılan soruşturma kapsamında öldürülen Kaan Şensoy'un eski eşi Ezgi U.'nun da aralarında bulunduğu 6 isimle ilgili kovuşturmaya gerek olmasına karar verildi. Ailenin bu karara da itirazda bulunacağı öğrenildi.

DAVA TARİHİ DE BELLİ OLDU

İddianamenin kabulüyle birlikte duruşma tarihi de netleşti. Kaan Şensoy'un öldürülmesiyle ilgili dava 16 Haziran Çarşamba günü saat 10.10'da Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.