CHP SAKARYA İL ÖRGÜTÜNDEN ESNAF ZİYARETLERİ

SİYASET

CHP SAKARYA İL ÖRGÜTÜNDEN ESNAF ZİYARETLERİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Örgütü, Sapanca'da esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleşen programda, CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş, il yöneticileri; Cemal Demir, Eymen Erdoğan, Ayhan Kadanalı, Sapanca İlçe Başkanı Cengiz Çiçek, Arifiye İlçe Başkanı Ali Gökpınar, Akyazı İlçe Başkanı Mustafa İyiyazıcı, Hendek İlçe Başkanı Nihat Bayraktar, Kaynarca İlçe Başkanı Ersan Ceylan, Serdivan İlçe Başkanı Atilla Karahan, Pamukova İlçe Başkanı Fikret Uysal,  Ferizli İlçe Başkanı Bülent Ateş, İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Ayfer Adıyaman, Sapanca Belediye Meclis Üyesi Müjgan Gençer, İlçe Kadın Kolları Başkanı Handan Şahin ve ilçe yöneticileri yer aldı.

PARTİ ÇALIŞMALARI ANLATILDI

Ziyaretlerde esnafa, CHP'nin "İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi" kitapçıları ve iktidara geldiklerinde ilk hafta neler yapacaklarını anlatan broşürler dağıtılırken esnafın sorun ve istekleri dinlenerek not alındı. Dile getirilen sorunlar hakkında çözüm önerileri de sunuldu.

KREDİ FAZİLERİ SİLİNMELİ

Program ardından değerlendirmelerde bulunan İl Başkanı Keleş, "Esnafımızın nasıl bir yükün altında kaldığını görüyoruz. Bu yük her gün çoğalıyor. Vergiler, faturalar gelmeye devam ederken, gelirleri her seferinde düşüyor. Kesinlikle alınması gereken önemli kararlar var. Öncelikli olarak kredi faizleri silinerek, ana para ödenebilir taksitlere bölünmeli. Kısa çalışma ödeneği en az yıl sonuna kadar devam etmeli ve hibelerin miktarı arttırılarak, verilirken farklı sebeplerden ötürü, 'başvurunuz reddedildi' gibi saçma bir durum yaşanmamalı" dedi.

ONLAR BİZE ÇALIŞMA GÜCÜ VERİYOR

Esnafın güçlü olması gerektiğini ifade eden Keleş, "CHP olarak evine helal lokma getirmek için mücadele eden tüm esnaflarımızın yanındayız. Esnafımız ne kadar güçlü olursa, ekonomi de o kadar güçlenir. Vergisini veren esnafımız, istihdam sağlayan esnafımız, üreten, satan, hizmet eden yine esnafımız. Onlar bu ülkenin orta direği. Bir ülkede orta direk güçlü olursa, o ülke yükselmeye devam eder. Esnafımızın öneminin farkındayız. Her fırsatta ziyaret etmeye devam edeceğiz. Onlar bize çalışma gücü veriyor. Onlardan aldığım güçle söylemek istiyorum, günü geldiğinde bugün size sırtını dönenler, 'Esnafımızın yanındayız, sorunlarına çözüm bulduk' diyecekler. Bu ülkeyi ayakta tutan sizler, en güzel cevabınızı o zaman vereceksiniz" ifadelerini kullandı.