ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 106. YIL DÖNÜMÜ

GÜNCEL

ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 106. YIL DÖNÜMÜ

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106. yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Sapanca Hükümet Konağı önünde gerçekleşen programa; Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, Belediye Başkanı Özcan Özen, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Recep Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Cihat Kayaer, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Programda Kaymakam Bayar ve Belediye Başkanı Özen Atatürk büstüne çenk sundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Jandarma Komutanı Çelik, 18 Mart'ın, Çanakkale'nin geçilmeyeceğinin, Türk milletinin esir edilemeyeceğinin, Türk vatanının parçalanmayacağının tüm dünyaya haykırıldığı gün olduğunu söyledi.

Konuşmasının devamında Çanakkale ruhunun önemine değinen Çelik, "Çanakkale'yi Çanakkale yapan, işgalci devletlerin dönemin en muazzam savaş gemileri ve yüz binlerce askeri ile boğazı kuşatıp arsızca saldırması değil, gökten yağmur gibi yağan ateşe göğsünü siper eden Türk eridir. Çanakkale'yi Çanakkale yapan, cepheye gönderdiği oğluna kına yakıp 'Ya şehit ol, ya gazi' diyerek vatanın bir karış toprağını evladının canından üstün tutan analardır. Çanakkale, utançla yaşamak yerine, onurla ölmeyi tercih edenlerin savaşıdır. 18 Mart barutla kanla, kanın canla, canın vatan, namus ve bayrak uğruna destanlaştığı gündür.

Vatan ve bayrak uğruna toprağa düşen aziz şehitlerimiz! Sizleri bizden ayıran ecel kalplerimizi asla ayıramayacaktır. Kutsal emanetiniz olan Türk vatanı ilelebet hür kalacaktır. Evladını vatana adamış aziz ana, oğlunun taş üzerinde, Na'şı  toprakta kaldı zannetme! Şehidim kutsal ismi arşta, aziz na'şı cennet bahçesindedir. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz ruhları şad olsun'' dedi.

Program; Sapanca Anadolu Lisesi öğrencisi Erdem Zihni Uslu'nun okuduğu Çanakkale Destanı ve Sapanca Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Emircan Kılıç'ın okuduğu Çanakkale isimli şiirlerinden ardından protokol üyelerinin şehit aileleri, gaziler ve katılımcılara kırmızı karanfil dağıtmasının ardından sona erdi.