ARSLAN'IN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

GÜNCEL

ARSLAN'IN 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

Saadet Partisi Sapanca İlçe Başkanı Yunus Arslan, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü sebebiyle yazılı bir mesaj yayımladı.

''18 Mart Çanakkale Zaferi, bir çok açıdan dünya tarihindeki en büyük zaferlerden biridir. Ancak çok ağır bedeller ödeyerek kazanılmıştır'' diyen Arslan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

''Öyle olduğu için millet olarak ne kadar övünsek azdır. Şairin "bir hilal uğruna ne güneşler batıyor" dediği gibi kayıplarımız için ne kadar üzülsek azdır. Ancak tarihimizdeki olaylar öncesi ve sonrası ile, sebep ve sonuçlarıyla kamil manada değerlendirilmelidir. Ders çıkarmak ve günümüze hatta geleceğimize ışık tutmalıdır. Tarihin gördüğü en şiddetli savaşlarından biri olan Çanakkale'ye böyle bakarsak, çıkarılacak bir çok ders vardır. Öncelikle "Çanakkale ruhu"nu her zaman diri tutabilmeliyiz. Yapılan maddi fedakarlıkların arkasında çok güçlü bir maneviyat olduğunu görmek lazım. 

Bizi 1.Dünya Savaşına götüren süreç, Çanakkale ve sonrasında yaşananlar çok iyi değerlendirilmelidir. Milletimizin bir amaç etrafında bütünleştiğinde neler başarabileceğinin en büyük timsallerinden biri olan Çanakkale, bizlere birlik ve beraberliğimizin ne kadar kıymetli olduğunu gösteriyor. Günümüzde ise birlik ve beraberlik, Milli bütünlük içerisinde neler başarabileceğimizin en büyük örneklerinden biri olan Çanakkale'deki tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz. Erbakan Hocamızın Milli Görüş'ü anlatırken 'bir insan Çanakkale siperlerinde gezmeden Milli Görüş'ün ne olduğunu anlayamaz' dediği Çanakkale Zaferinin yıl dönümü dolayısıyla tüm şehitlerimizi bir kez daha minnet ve rahmetle anıyoruz.'