BAŞKAN ÖZCAN ÖZEN'İN 18 MART MESAJI

GÜNCEL

BAŞKAN ÖZCAN ÖZEN'İN 18 MART MESAJI

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106'ncı yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

"Türk milletini yok etmeye ve vatanını istilaya kalkışan, dönemin en güçlü devletlerine karşı, büyük Türk milletinin ve kahraman Mehmetçiklerimizin Çanakkale'de vermiş olduğu eşsiz mücadele, tarihe altın harflerle yazılan destanlar, hürriyet ve istiklal uğruna sergilenen ulvi ruh örnekleri, bizler için her zaman gurur ve onur kaynağı olmuştur" diyen Özen, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Çanakkale'de yatan yüzbinlerce şehidimizi yad ederken, şehitlerimize olan şükran borcumuzun ancak vatanımıza, bayrağımıza ve milletimize sahip çıkarak ödenebileceğini vurgulamak istiyorum. Çanakkale Zaferi, hiç kuşkusuz sonuçları itibarıyla tarihin akışını ve her şeyden önemlisi Türk milletinin kaderini değiştiren çok önemli bir başarıdır. Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk milletinin neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. Bizler millet olma bilinciyle, yokluk içinde bile "Çanakkale Geçilmez" dedirten sağlam bir bilincin ve ruhun mirasçılarıyız. Bize bırakılan bu mirasa sahip çıkarak, geleceğimize daha emin adımlarla yürüyecek, millet olma şuurunu canlı tutacak ve yücelteceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 106'ncı yıldönümünü en kalbi duygularımla kutluyor, 18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebetiyle de; Bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, şükranla anıyorum. Ruhları şad, mekanları cennet olsun."