İSTİKLAL MARŞI'NI EN GÜZEL ONLAR OKUDU

GÜNCEL

İSTİKLAL MARŞI'NI EN GÜZEL ONLAR OKUDU

Sapanca Belediyesi tarafından düzenlenen "İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışması"nda dereceye girenler belli oldu.

Sapanca Belediyesi 12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 100. yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü kapsamında Sapanca'da bulunan okullarda öğrenim gören öğrenciler arasında "İstiklal Marşı Güzel Okuma Yarışması" düzenlendi.

Belediye tarafından düzenlenen yarışmaya pandemi nedeni ile öğrenciler sosyal medya üzerinden video göndererek katılım sağladı. Öğrenciler sergiledikleri performans ile duygu dolu anlar yaşattı. 

"10 Kıta Bir Vatan İlelebet İstiklal" temalı, İstiklal Marşı Okuma Yarışması değerlendirme sonucunda Sapanca İlkokulu Öğrencilerinden Zeynep Tuğsem Tepe birinci, Sapanca İlkokulu Öğrencilerinden Enes Talha Bozkurt İkinci, Nazmiye Ömer Sözer İlkokulu Öğrencilerinden Nisa Derin Kurt üçüncü oldu.

Törende konuşan Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, "İstiklal Marşı vatanımızın, milletimizin ve kurtuluş mücadelemizin sesidir. Çocuklarımızın böylesi anlamlı bir yarışmaya göstermiş olduğu yoğun ilgi ve katılım beni şahsım adına çok memnun etti. Çocuklarımıza düzenlediğimiz çeşitli yarışma etkinliklerinde görüyoruz ki başarılı ve kabiliyetli çocuklarımız var. Düzenlemiş olduğumuz bu etkinlikler önemli fakat bu yarışma diğerlerine göre çok anlamlı. Türk milletinin ruhudur İstiklal Marşı. Her bir kıtası, her bir dizesi, her bir sözcüğü saatlerce konuşulabilecek kadar, kitaplar yazılabilecek kadar derin ve mana yüklüdür. İstiklal Marşımızın ilk kelimesi Korkma" ile başlamaktadır. Sanki milletimizin temel vasıflarından birisini zikreder. Milli şairimizi, Mehmet Akif'i rahmetle yad ediyorum. Bu millete çok büyük hizmetler etti" dedi.

Ödül törenine Sapanca İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, Sapanca Belediye Başkan Yardımcısı Fahri Arkan ve veliler katıldı.