KORONAVİRÜSE KARŞI TEDBİRLER ARTTIRILDI

GÜNCEL

KORONAVİRÜSE KARŞI TEDBİRLER ARTTIRILDI

Çok yüksek riskli bölgede yer alan Sakarya'da insan sirkülasyonunun yaşandığı yoğun bölgelerdeki tedbirler arttırıldı.

Sapanca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri toplulukların oluştuğu bölgelerdeki bankların kullanılmaması için şeritler çekti.

Önlemlerin vatandaşların sağlığı için alındığını belirten Özen, "Banklar şimdiye kadar halkımızın hizmetindeydi. Bugün halkımızın sağlı için geçici süreli olarak kullanıma kapıyoruz. Kamelyaların kullanılmaması için güvenlik şeridi çekiyoruz. İş yerlerinin dezenfektan kullanımlarına, sosyal mesafe uyarı işaretlerinin bulunmasına yönelik denetimlerimiz arttırmış bulunmaktayız. İnşallah virüs ile mücadelemiz ve sabrımızın sonu selamet olacaktır" dedi.

Kalabalık alanlardan herkesin uzak durması gerektiğine dikkat çeken Özen, salgının yayılmasını önlemek için vatandaşlardan evlerinden zorunlu olmadıkça sokağa çıkmamasını istedi.

Başkan Özen "Ciddi bir şekilde önlemler almalıyız. İşin farkına, ciddiyetine varalım. İlimiz yüksek riskli gurupta yer almaktadır. Tedbir almazsak daha olumsuz sonuçlar gelme ihtimali çok yüksek ve sonuçlar çok ağır olabilir. Özellikle kalabalık olması muhtemel olan pazar yerlerinde vatandaşlarımız sosyal mesafeyi korumayı ihmal etmemeliler. Kırmızı rengi maviye çevirmek bizlerin elinde. Ben halkıma güveniyorum yarın daha rahat ve huzurlu olması için tedbiri elden bırakmayalım" diye konuştu.