EĞİTİMDE ÇEVRİMİÇİ BULUŞMALAR

GÜNCEL

EĞİTİMDE ÇEVRİMİÇİ BULUŞMALAR

Sapanca İlkokulu öğretmenleri çevrimiçi etkinlikler kapsamında haftada 2 gün veli ve öğretmenlerle çevrimiçi etkinlik düzenleyecek.

Sapanca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Sapanca İlkokulu öğretmenleri tarafından, her hafta Salı ve Perşembe günleri olmak üzere 5 haftalık çevrimiçi etkinlikler gerçekleştirilecek.

Tüm dünyada etkisini gösteren salgının, beraberinde eğitimde hızlı bir dijital dönüşümün yaşanmasına neden olduğunu belirten Okul Müdürü Orhan Öz, "Öğrencilerimizi daha önce hiç olmadığı kadar hızlı değişen ekonomik ve sosyal hayata, şimdilik mevcut olmayan mesleklere, henüz icat edilmemiş teknolojileri kullanmaya ve henüz farkına varmadığımız, ortaya çıkıp çıkmayacağını bilemediğimiz sosyal sorunları çözmeye hazırlamalıyız. 21. yüzyılın gerektirdiği yetkinlikleri çocuklarımıza kazandırmak için, toplum olarak çaba göstermek zorundayız.

Çocuklarımızın geleceğin dünyasında başarılı bir birey olmaları için; 21. yüzyıl yetkinlikleri, eğitimde farkındalık, sağlıklı yaşam, eğitimde dijitalleşme, ekolojik okuryazarlık, okumanın rengi ve otizm, anne-baba tutumları, okuma kültürü, zeka gelişimi ve stem konularında çevrimiçi eğitimlerle bilinçli farkındalık oluşturmak amacındayız. Çevrimiçi etkinlikler @sapancailkokulu instagram sayfasından canlı olarak ve eşzamanlı zoom platformundan yapılacaktır. ID ve şifre Sapanca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sapanca İlkokulu sosyal medya hesaplarından yayınlanacaktır.

Tüm öğretmenlerimizin ve ebeveynlerin katılması, eğitime yeni ve farklı bir bakış açısı kazanmaları bakımından önemlidir" dedi.