İSTİKLAL MARŞINI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI

GÜNCEL

İSTİKLAL MARŞINI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI

Sapanca Belediyesi, İstiklal Marşı'nın yazılışının ve kabulünün 100. yılında İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışması düzenliyor.

Sapanca Belediyesi İstiklal Marşı'nın yazılışının ve kabulünün 100. Yılında, ilçede öğrenim gören ilkokul öğrencileri arasında İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışması düzenliyor.

"İstiklal Marşı'mız; büyük şair ve dava adamı Mehmet Akif Ersoy'un, Anadolu'nun dört bir yanında devam eden Milli Mücadele'nin ruhunu ve kararlılığını yansıtan ve aynı zamanda o büyük mücadeleye coşku ve heyecan kazandıran abidevi eseridir" diyen Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, yarışma hakkında yaptığı açıklamada, "2021 yılı Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İstiklal Marşı yılı olarak kabul edildi. Sapanca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Sapanca Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüzün organizasyonu ile İstiklal Marşı'nın yazılışının ve kabulünün 100. Yılında İstiklal Marşı'nı güzel okuma yarışması olarak düzenliyoruz. 3 Mart – 10 Mart 2021 tarihleri arasında ilkokul öğrencilerimizin İstiklal Marşı'mızı okuyarak, video kaydını 0 534 834 46 76 numaralı WhatsApp hattına göndermeleri gerekiyor. Yarışma komisyonumuz tarafından değerlendirilecek ve dereceye giren öğrencilerimize birbirinden özel sürpriz ödüller verilecektir" şeklinde konuştu.

İSTİKLAL MARŞI'NIN ANLAM VE ÖNEMİNİ VURGULAMAK

Marşımızın varlığımıza ve birliğimize yönelik her tehdit karşısında, şanlı hilalin altında toplanmaya hazır milletin ortak yüreği ve iradesi olduğunu da belirten Başkan Özen, "İstiklal Marşı'nın zalime, işgalciye ve sömürgeciye boyun eğmeyen ve dünyaya meydan okuyan bir direnişin destanıdır. Mehmet Akif Ersoy'un mısralarının, Milli Mücadele'nin ruhunu temsil eden, manası ve hakikatiyle her an yaşayan bir coşku ve heyecanı yansıtmaktadır. Bu yarışmayı düzenlemedeki asıl amacımız; İstiklal Marşımızın anlam ve önemini vurgulamak. İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve kurtuluş mücadelemizde görev alarak Türkiye'yi bize vatan kılan şehit ve gazilerimizi yad etmek. Kendini ifade etme becerilerini destekleyerek öğrencilerimizin özgüvenini geliştirmelerine katkı sunmak. Şiire ve sanata duyulan ilgilerini artırmak. Güzel Türkçemizi doğru, etkili ve kurallarına uygun olarak kullanmayı teşvik etmektir" dedi.

KATILIM ŞARTLARI VE GENEL BİLGİLER

İstiklal Marşı Şiirini okurken fon müziği kullanılmayacaktır. Bu kurala uymayan yarışmacı değerlendirme dışı bırakılacaktır. Puanlama; ezber 20 puan, vurgu-tonlama 20 puan,  hazırlık ve planlama 20 puan, yorum 20 puan, telaffuz 20 puan olmak üzere toplamda 100 puandır. Öğrenciler İstiklal Marşının 10 kıtasını okuyarak yarışmaya katılabilirler. Yarışmaya Sapanca İlçesinde bulunan İlkokul seviyesindeki her öğrencileri katılabilecektir.