MİNİK SÜMEYYE'NİN BU KEZ SOL BÖBREK TAŞI...

YAŞAM

MİNİK SÜMEYYE'NİN BU KEZ SOL BÖBREK TAŞI...

Sapancalı ailenin 6 yaşındaki kızları Sümeyye Ada'nın sol böbreğindeki 3 santimetrelik taş kapalı ameliyat yöntemiyle temizlendi.

Şu ana kadar kapalı yöntemle yetişkinlerde binin üzerinde başarılı ameliyat gerçekleştirilen SEAH Üroloji kliniğinde çocuk hastaların operasyonları da gerçekleştiriliyor.

Sakarya'da ilk defa gerçekleştirilen yöntemle geçtiğimiz yıl Eylül ayında sağ böbrek taşı alınan Sümeyye'nin bu kez sol böbrek taşı için Doç. Dr. Fikret Halis ve ekibi Dr. Burak Uysal, hemşire Mutlu Bakan ve hemşire Elif Bilgen tarafından başarılı bir operasyon gerçekleştirildi.

6 yaşındaki hastanın böbreğindeki 3 santimetrelik taş hastaya herhangi bir zarar vermeden, yaklaşık 0.5-1 santimetrelik kesiyle mini perkütan yöntemi uygulanarak tedavi edildi.

Taş hastalığının toplumda sık görülen bir hastalık olduğunu vurgulayan Doç. Dr. Fikret Halis, "Çocuklarda yapılan kapalı böbrek taş cerrahisi erişkinlere göre özellikle çocukların anatomik yapılarının tam olgunlaşmaması ve organlarının erişkine göre daha küçük olması nedeniyle büyük tecrübe gerektirir. Bizde minik hastamızın ameliyatını başarıyla gerçekleştirdik, ameliyat sonrası 3 gün hastanede kontrol altında tuttuktan sonra sağlıklı bir şekilde taburcu ettik" dedi.