OSMAN KUBİLAY ERTELENEN KREDİLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPTI

GÜNCEL

OSMAN KUBİLAY ERTELENEN KREDİLER HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPTI

Sapanca Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Osman Kubilay, ertelenen kredilerin geri ödemeleri hakkında bilgilendirme yaptı.

Kubilay yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Kredi ertelemeleri 31.12.2020 tarihinden önce kullandırılmış krediler için geçerlidir. Vadesi geçmiş ve takibe alınmayan 2020 Ekim, Kasım, Aralık ayı kredi taksitleri ve 01 Ocak 2021 - 30 Haziran 2021 tarihleri arasındaki kredi taksitleri ertelenecektir. Bu tarih aralığına denk gelen ve ödemesi yapılmayan kredi taksitleri, kredinin kullanıldığı tarihteki faiz oranı üzerinden tahakkuk ettirilerek kredinin kalan taksitlerine eklenecektir.

Erteleme, taksitin ödeme gününde ödenmemesi durumunda banka tarafından otomatik olarak gerçekleşecektir. Bu nedenle erteleme yapmak istemeyen üyelerimiz taksit tarihini kaçırmamalıdır. Bu tarihlere denk gelen ödemesini yaptığınız taksitler için bir işlem olmayacaktır. Hesaplama ertelenen taksit toplamı üzerinden yapılacaktır. Bankada otomatik ödeme talimatı bulunanların taksit günü geldiğinde hesaptan kredi ödemeleri devam edecektir.

Bu nedenle erteleme yapmak isteyip bankada otomatik ödeme talimatı bulunanların otomatik ödeme talimatlarını iptal etmeleri gerekmektedir''