SAPANCA BELEDİYESİ MASAL YARIŞMASININ ÖDÜLLERİ VERİLDİ

GÜNCEL

SAPANCA BELEDİYESİ MASAL YARIŞMASININ ÖDÜLLERİ VERİLDİ

Sapanca Belediyesi tarafından düzenlenen Sapanca konulu masal yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Çocukların duygu dünyalarının, hayal güçlerinin ve çeşitli becerilerinin geliştirilmesi amacıyla sosyal medya üzerinden düzenlenen masal yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

8-12 yaş arası çocuklara yönelik düzenlenen yarışmada "Kaydıraktan Aşağı" masalı ile Mert Yasir Bayram birinci olurken "Kardeşlik Sapanca'da" masalı ile Enes Talha Bozkurt ikinci, "Defne ile Tonti" masalı ile Defne Topçu üçüncü oldu. Mansiyon ödülüne ise "Prenses Alya ve Beyaz Güvercin" masalı ile Zeynep Duru Tepe layık görüldü.

Yarışmada birinciye tablet, ikinciye çeyrek altın, üçüncüye gram altın, mansiyon ödülü olarak ise kitap seti takdim edildi.

Ödüller, Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen ve jüri üyelerinden Sapanca İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vedat Tezbiten, Sapanca İlkokulu Sınıf Öğretmeni Seyide Yaman tarafından takdim edildi.

"Katılımlardan da görüyoruz ki çok başarılı, kabiliyetli ve bu tip etkinliklere önem veren çocuklarımız var" diyen Başkan Özen, törende yaptığı konuşmada, "Bugün çok değerli jüri üyelerimizin değerlendirmesiyle yarışmamızda dereceye giren yavrularımıza hediyelerini takdim etmek için bir araya geldik. Her dalda bu yarışmaların çeşitliliğini arttırmak istiyoruz. Düzenleyeceğimiz etkinliklerle çocuklarımızın içindeki cevherleri çıkarmalarına olanak sağlamak düşüncesindeyiz.
Bu yarışmamızda Sapanca içeriğini tercih ettik. Çocuklarımızın hayal dünyalarıyla Sapanca'ya çocuk gözüyle baktık. Kültürde ve eğitimde milli eğitimimizle, okullarımızla, çocuklarımızla, öğretmen ve velilerimizle inanıyorum ki daha yapacağımız çok proje var. Öz güvenli, düşünen, düşündüğünü dile getiren, kaleme döken, çevresini gözleyen, hayal kurup bugüne aktaran çocuklarımızla bir arada olmak bana gurur verdi. Yarışmamız için emek veren katılan tüm yavrularımızı tebrik ediyor sevgilerimi sunuyorum" dedi.

Ödül töreni, Başkan Özen'in dereceye giren masalları tek tek okuması ve öğrenciler, jüri üyeleri ve velilerle toplu hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.