DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRÜYOR

GÜNCEL

DENETİMLER ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Sapanca Belediyesi zabıta ekipleri vatandaşın sağlığı için denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Uyulması gereken kurallar konusunda esnafı bilgilendiren ekipler, vatandaşları da satılan ürünlere dokunmamaları konusunda uyarıyor. 

Sapanca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, koronavirüs ile etkin mücadele kapsamında ilçedeki denetimlerini sıklaştırdı.

Genelge kapsamında faaliyetlerine devam eden işletmelerde hijyen ve temizlik kurallarına uygunluğu inceleyen ekipler ayrıca pazar yerinde de vatandaşların daha güvenli alışveriş yapması için denetimler gerçekleştiriyor.

Ekipler, esnafa tezgahlar arasında güvenli mesafe oluşturmaları yönünde bilgilendirme ve uyarıda bulunurken; vatandaşlar da tezgahlarda satılan ürünlere dokunmamaları konusunda uyarılıyor.

Sapanca Belediyesi Zabıta Müdürü Suat Balkaya, temizlik ve hijyen kurallarına her zamankinden daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, salgının ancak bu hassasiyetlerle sona ereceğine dikkat çekti.

"Halkın sağlığı her şeyden önemli" diyen Balkaya, "Müdür Balkaya, "İlçe genelinde vatandaşlarımızın sağlığını korumak için belediyemizin tüm birimleri pek çok çalışma yürütüyor. Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimizle de denetimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra yine vatandaşımızın yoğun bir şekilde uğradığı pazaryerlerimizde de denetimlerimiz devam ediyor. Pazar esnaflarımız ve alışveriş yapan vatandaşlarımızı gerekli önlemleri almaları için hem bilgilendiriyoruz hem de uyarıyoruz. Bu vesileyle bir kez daha Sapanca'da yaşayan ama özellikle de yaşlı ve kronik hastalığı bulunan tüm vatandaşlarımızın zorunlu olmadıkça kalabalık yerlerden uzak kalmasını istiyoruz. İlçemiz genelinde denetimlerimiz devam edecek. Halkın sağlığı her şeyden önemli. Onun için hep birlikte ülkemizde ve dünyada hızlıca yayılan bu salgına karşı temizlik ve hijyen kurallarına uyarak atlatacağız" şeklinde konuştu.