KARNE HEDİYESİ NAPOLYON KİRAZ FİDESİ

GÜNCEL

KARNE HEDİYESİ NAPOLYON KİRAZ FİDESİ

Sapanca ilçesinde öğretmenlik yapan Fikret Akdaş, sınıfındaki 22 öğrencisine, karne hediyesi olarak çeşitli kitaplar ile Napolyon Kiraz Fidesi hediye etti.

Sapanca ilkokulu öğretmenlerinden Fikret Akdaş, Isparta ilinde üreticilik yapan arkadaşından öğrencilerine verilmek üzere meyve fidanları talep etti. Akdaş'ın bu isteğine duyarsız kalmayan arkadaşı, meyve fidanlarını bedelsiz olarak belirtilen adrese göndereceğini söylemesi üzerine, bu kez devreye Rüstempaşa Mahallesi Muhtarı Nazım Özkılıç girdi.

Özkılıç'a kargo ile ulaştırılan Napolyon kiraz fideleri, Akdaş tarafından daha önce öğrencilere verilmek üzere bırakılan eğitici ve çeşitli kitaplardan oluşan setler de ilave edilerek 22 öğrenciye ulaştırıldı.

Öğretmenlerinin gönderdiği kitap setlerini alan ve meyve fidelerini toprakla buluşturan öğrenciler, bu anı fotoğraflayıp öğretmenlerine gönderdi.

Fotoğrafları soysal medya hesabından paylaşan Akdaş, "'Öğrencilerimize üretmenin ve büyütmenin hazzını vermek, sorumluluk duygularını geliştirmek için geçen yıl Isparta'dan getirdiğimiz 'Pink Lake' cinsi bodur elma fidanlarını hediye etmiştik. Bu yıl da karne hediyesi olarak uzun saplı duble meyve veren Napolyon kiraz fidanları verdik. Öğrencilerimiz fidanları ile birlikte büyüyecekler. Sapanca'nın hafızasında olan meyvecilik öğrencilerimizin zihninde yeşerecektir. Pandemi dolayısıyla öğrencilerimize hediye ettiğimiz fidanları ve kitapları öğrencilerimize tek tek ulaştıran değerli velim, kardeşim Nazım Özkılıç'a sonsuz teşekkürlerimi sunarım'' ifadelerine yer verdi.