85 YAŞ VE ÜSTÜ AŞILANMAYA BAŞLANDI

GÜNCEL

85 YAŞ VE ÜSTÜ AŞILANMAYA BAŞLANDI

Sapanca ilçesinde, 85 yaş ve üstü vatandaşlar aşılanmaya başlandı. Aşı olmak için hastane veya aile hekimlerinden randevu almak gerekiyor.

Türkiye'ye 30 Aralık'ta getirilen CoronaVac aşılarının 3 milyon dozluk ilk partisinin depolanma, dağıtım ve uygulama süreçleri sorunsuz ilerledi. Sağlık Bakanlığınca, aşı programındaki hedef gruplara göre aşı uygulaması ile uyumlu olarak tedarik ve lojistik planlaması yapıldı. COVID-19 Aşısı Ulusal Uygulama Stratejisi''ne göre 14 Ocak'ta ülke genelinde başlatılan aşılama çalışmaları, ilk olarak sağlık çalışanlarını kapsayacak şekilde başlatıldı. Aşı programının birinci aşamasında 980 binden fazla sağlık çalışanına aşı yapıldı.

85 yaş ve üstü vatandaşlar Kovit-19 aşısı vurulabilmeleri için, MHRS randevu sistemi üzerinden hastane ve aile hekimliklerinden alacakları randevu sonrasında aşı vurulabilecekler. Yapılan aşılama sonrasında yaşanacak her hangi bir rahatsızlık veya alerji durumunda ise aşı yaptırılan kuruluşa bilgi veya müraacat etmeleri hatırlatılırken, ikinci doz aşılamanın ise 28 gün sonra yapılacağı ve son 6 ayda COVID-19 geçirenlere aşı uygulamasının yapılmadığı öğrenildi.

Aşı randevusu almak için mhrs.gov.tr adresine girerek veya alo 182 numaralı telefonu arayarak oluşturabilirsiniz.

MHRS NEDİR?

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) Sağlık Bakanlığı'na bağlı hastaneler için kendilerine en uygun gün ve saatte istedikleri hekimden kolay randevu alabilmeleri için geliştirilen bir sistem. MHRS 2011/2013 yılları arasında başlatılan ''Sağlıkta Dönüşüm'' proje kapsamında oluşturulan bir uygulama olarak hayata geçirildi. MHRS sayesinde, vatandaşlar muayene olmak için hastaneye gidip saatlerce sıra beklemek zorunda kalmıyor. Vatandaşlar MHRS uygulaması ile zaman harcamadan kolay ve hızlı bir şekilde randevu alabiliyorlar.