SAPANCA'DA TERMOMETRELER -10 İLA -15 DERECE

GÜNCEL

SAPANCA'DA TERMOMETRELER -10 İLA -15 DERECE

Sapanca'da kış mevsiminin en soğuk gecelerinden biri yaşandı. Hava sıcaklığı gecenin ilerleyen saatlerinde bazı termometrelerde sıfırın altında -10 ila -15 dereceyi gösterdi.

Soğuk havanın etkisiyle, Sapanca'nın tüm bölgelerinde arabaların camları buz tuttu. Bazı köprü ve üst geçitlerin altlarında buz sarkıtları oluştu. Yetkililer, sürücüleri gizli buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Hava sıcaklığının çok düşük olması nedeniyle Göl Mahallesi sınırlarında orman içerisinde bulunan saklı göl buzla kaplanırken, sabah saatlerinde ilçe merkezi ve üst mahallelerde hava sıcaklığı termometrelerde sıfırın altında -5 ila -9 dereceyi gösterdi.

Sabah özel araçlarıyla işlerine gitmek isteyen vatandaşlar, araçlarının buzla kaplı olması, soğuktan çalıştıramaması ya da aracını yerinden oynatamaması sebebiyle zorluk yaşarken, bazı vatandaşların ise işlerine yürüyerek gittiği gözlendi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan hava tahminlerine göre soğuk hava etkisini gün içerisinde de devam ettirecek.

Haber yayına hazırlandığı sırada hava sıcaklığı sıfırın altında -2 derece olurken, gün içerisinde ise - 2 ila -5 derece olarak hissedilecek.