169 KİŞİLİK EKİP KAYIP DOKTORU ARIYOR

GÜNCEL

169 KİŞİLİK EKİP KAYIP DOKTORU ARIYOR

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde gezmeye çıkıp kaybolan doktoru arama çalışmaları, Sapanca Gölü kenarı ile Soğucak Yaylası ve Kartepe bölgesinde karadan araçlarla havadan ise drone ile devam ediyor.

Başiskele ilçesinde özel bir hastanede görev yapan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Uğur Tolun (51), önceki gün Kartepe ilçesinde bulunan evinden öğlen saatlerinde çıktıktan sonra bir daha haber alınamadı. Geçen yıl beyin kanaması geçirdiği için tedavi gören Uğur Tolun'un 41 EF 389 plakalı aracıyla en son Kartepe ilçesi Derbent bölgesinde görüldüğü belirtilirken, Jandarma Arama Kurtarma ve AFAD ekipleri bölgede arama çalışması yaptı. Kuzuyayla mevkiinde devam eden arama çalışmalarından sonuç alınamadı. Dün akşam saatlerinde arama çalışmaları sonlandırıldı. Uğur Tolun'un aracının hangi yöne gittiğinin belirlenmesi için mobese, Plaka Tanıma Sistemi ve cep telefonu sinyallerine bakıldı. Aracın mobese kayıtlarında en son Kartepe mevkiinde görüldüğü tespit edilerek arama ve kurtarma çalışmalarına bu mevkide ağırlık verildi.

Kocaeli AFAD, Sakarya AFAD, Kırklareli AFAD, JAK, Kocaeli İtfaiye, UMKE, Kartepe İlçe Jandarma Komutanlığı, Kartepe İlçe Emniyet Müdürlüğü, Zabıta, AFGD, AKUT, İHH, Kızılay, ANDA, Türkiye İzcilik Federasyonu'na bağlı ekipler toplam 169 personel 67 araç 5 kar motoru 5 kros motor 2 iş makinası 5 atv 1 adet 8x8 argo, 1 Zodyak bot ve 4 drone ile Kartepe Kuzuyayla, Altınoluk yaylası, sultaniye, pazaryeri, Suadiye tabiat parkı, Eski Yayla Meşruriye, Çilekli, Ercova İnönü yaylası, Sapanca Soğucak Yaylası, Sapanca göl kenarı serindağ mevkii ve dağlık bölgelerde, arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

KAYBOLAN DOKTORUN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Habere linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.sapanca.com.tr/kocaeli-de-kaybolan-doktorun-cansiz-bedenine-ulasildi/haberi/13308