İZMİT CADDESİ'NDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

GÜNCEL

İZMİT CADDESİ'NDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Sapanca Belediyesi, İzmit Caddesi'nde TEİAŞ ve SEDAŞ tarafından gerçekleştirilen altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından üstyapı çalışmalarına başladı.

Baskı beton işlemlerinin gerçekleştirdiği caddede her iki yönde 3.2 km'lik uzunluğunda 6 bin 400 metrekare baskı beton ve yaya yolu yapılacak.

AK Parti Sapanca İlçe Başkanı Yunus Gümüşel ile birlikte çalışmaların gerçekleştirildiği bölgede incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Özcan Özen, "Yayaların da yoğun bir şekilde kullanmış olduğu 3,2 kilometrelik İzmit Caddemiz ihtiyaçlara uygun kentsel yaşamın kalitesini arttıracak donatıyla modern görünüme kavuşacak. Sapanca geniş caddeleri, düzenli trafiği, engelsiz yolları, sorunsuz kaldırımlarıyla müstesna bir ilçe olacak. Buna yürekten inanın ve bize güvenin" dedi.

İzmit Caddesi ve ilçe genelinde düzenleme yapılacak tüm caddelerin engelli vatandaşların kullanımına uygun hale getirileceğini de açıklayan Özen, "Yürüme yollarımızda görme engelli vatandaşlarımızın yürümesine kolaylık sağlamak bizlerin önceliklerindendir. Projelendirilip yapımına başlanan kaldırım çalışmaları kapsamında görme engelli vatandaşlarımızın yürümesine kolaylık sağlayacak şekilde kabartma taşlı sarı boyalı yürüyüş yolları yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Tretuvar çalışmasında toplam bin 152 metreküp beton kullanılacağı ifade eden Fen İşleri Müdürü Fikri Ayanoğlu ise  "Baskı beton çalışmasının ardından cila işlemini gerçekleştiriyoruz. Bu işlem tretuvarların daha estetik görünmesini sağlarken aynı zamanda dayanıklılığını da arttırıyor" dedi.