KURUÇEŞME'DE DERE ISLAH ÇALIŞMASI

GÜNCEL

KURUÇEŞME'DE DERE ISLAH ÇALIŞMASI

Sapanca Belediyesi su taşkınlarını önlemek amacıyla dere ıslah çalışmaları gerçekleştiriyor.

Sapanca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Kuruçeşme Mahallesi'nde aşırı yağışlarda meydana gelen su baskınlarının önüne geçmek için dere ıslah çalışmaları gerçekleştiriyor.

Ekipler, Kuruçeşme Mahallesi'nde yer alan derede 250 metrelik çift taraflı taş duvar istinat duvarı inşa ediliyor. Keçi Deresi'nin yan kolu olan dere, kapasitesine uygun olarak genişletilerek yağmur sularına karşı uygun hale getirilecek.

Sapanca Belediyesi tarafından mahallede yapılan dere ıslah çalışmayla ilgili açıklamada bulunan Sapanca Belediyesi Özcan Özen, "İlçemizin Kuruçeşme Mahallesi'ndeki derede aşırı yağışlarda vatandaşlarımızın mağdur olmasına sebep olan taşkınlar meydana geliyordu. Fen İşleri Müdürlüğü'müzün başlatmış olduğu çalışma kısa sürede tamamlanarak dere ıslah edilmiş olacak. Bir yandan koronavirüs ile mücadelemiz devam ederken bir yandan da çalışmalarımızı her alanda aksatmaya önem veriyoruz. Kuruçeşme Mahallemizdeki dere ıslahı çalışmamız program dahilinde en kısa süre içinde tamamlanmış olacak" dedi.