ÖDÜLLÜ MASAL YARIŞMASINA KATILIM TARİHİ UZATILDI

GÜNCEL

ÖDÜLLÜ MASAL YARIŞMASINA KATILIM TARİHİ UZATILDI

Sapanca Belediyesi'nin çocuklara yönelik etkinlik ve yarışmalarından biri olan "Sapanca" konulu masal yarışmasında gelen talepler doğrultusunda başvuru tarihi uzattı.

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, Sapanca konulu masal yarışmasında talepler doğrultusunda katılım tarihinin uzatıldığını söyledi.

Masalların çocukların duygu dünyalarının, hayal güçlerinin, çeşitli becerilerinin geliştirilmesinde etkili olduğunu belirten Başkan Özen, "Tüm Dünya olduğu gibi ülkemizin de içinde bulunduğu coronavirüsle mücadele döneminde çocuklarımızın evlerinde keyifli, kaliteli zaman geçirmeleri ve hayallerinin satırlarla buluşması amacıyla bu yarışmayı düzenleme kararı aldık. Yavrularımız için hem etkinlik hem de içindeki cevherleri çıkarmalarına imkan sağlama düşüncesindeyiz. 8-12 yaş arası tüm çocuklarımızın yarışmaya katılımlarını bekliyoruz" dedi.

Yazılacak masal da ana konu konunun "Sapanca" olduğunu hatırlatan Başkan Özen, "Konu olarak Sapanca içeriğini tercih ettik. Çocuklarımızın hayal dünyalarında bakalım Sapanca'da ne güzellikler ne kahramanlıklar var. Belki de bir çocuğumuzun masal kahramanı Sapanca'mızın maskotu olarak hayat bulur. Yavrularımızı şimdiden tebrik ediyor her birine başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

KATILIM

Sapanca Belediyesi'nden yarışma hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yazılar 2 adet A4 kağıdını geçmeyecek. Kağıdın bir arka yüzüne künye bilgileri (Adı-soyadı, okul, sınıf ve yaş ve iletişim bilgileri) eklenmelidir. Bilgileri eksik ya da hatalı olanlar değerlendirmeye alınmayacaktır. Her bir yarışmacı sadece bir masalla yarışmaya katılabilir. Masallar 09 Kasım – 04 Ocak 2021 tarihleri arasında Sapanca Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne teslim edilecektir. Ödüller birinci, ikinci ve üçüncüye takdim edilecek. Ödül töreni Sapanca Belediyesi tarafından duyurulacak tarihte, belediye binasında gerçekleşecektir."

BİRİNCİYE TABLET

Yarışmada birinci olana tablet, ikinciye gram, üçüncüye yarım gram ile mansiyon ödülü olarak kitap seti takdim edilecek. Ödül töreni Sapanca Belediyesi tarafından duyurulacak tarihte belediye binasında gerçekleşecek.