BAŞKAN ERTUĞ'UN DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

GÜNCEL

BAŞKAN ERTUĞ'UN DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Sapanca Engellileri Koruma Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Cemil Ertuğ, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü sebebiyle yazılı bir mesaj yayımladı.

Ertuğ mesajında şu ifadelere yer verdi:

"3 Aralık Dünya Engelliler Gününde bu yılda dünyayı etkisi altına alan Covid 19 salgını nedeniyle etkinlik yapamıyoruz.

2019 yılında etkinliklerimize salgın nedeniyle ara verirken kalıcı hizmetlerde ise hız kesmeden devam ettik.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem Yüce'den Sapanca sahile engelli tuvaleti ve akü şarj istasyonu için talepte bulunduk. Dilekçemiz onaylandı bu ay içinde yapımına başlanacak. Şahsım, yönetim kurulum ve engelli camiam adına teşekkür ederim.

Bir diğer projemiz olan engelsiz kafemiz için ise yer tespiti için Sapanca Belediyemizden haber beklemekteyiz. Ayrıca İlçemize kazandırmak istediğimiz Sağlık Bakanlığına bağlı rehabilitasyon merkezi projemizle ilgili olarak da mücadelemiz tüm hızıyla devam etmektedir.

2020 yılı içerisinde ihtiyacı olan engelli vatandaşlarımıza dernek olarak 2 akülü araba ve 3 tekerlekli sandalye, koltuk değneği temin ettik. Gayemiz engelli vatandaşlarımızın bir nebzede olsa engelsiz bir dünyada yaşamalarını sağlamak.

Dernek olarak ilçemizdeki engelli vatandaşlarımız için kalıcı projeler üretmeye devam edecek, onların yaşamlarını daha kolay, erişilebilir ve ulaşılabilir hale getirmek için var gücümüzle çalışacağız.

Açıklamamın sonunda Covid 19 salgınında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allahtan rahmet ailelerine sabır dilemek istiyorum. Halen tedavi gören hastalarımıza ise yüce Allah'tan acil şifalar diliyorum. 3 Aralık Dünya Engelliler Günümüzü en kalbi duygularımla kutlarım."