ZABITA DİLENCİLERE ŞİFA DAĞITIYOR

GÜNCEL

ZABITA DİLENCİLERE ŞİFA DAĞITIYOR

Sapanca ilçesinde sağır ve dilsiz taklidi yaparak vatandaşların duygularını sömüren dilenci zabıta ekiplerini görünce sağlığına kavuştu.

Sakarya ve ilçelerinde elindeki "Kemik erimesi oğlumu kurtarın" yazısıyla vatandaşların duygularını sömüren, sağır ve dilsiz olduğunu iddia ederek para toplayan şahıs, zabıta ekiplerinin dikkati sayesinde yakalandı.

Kendini izlemeye alan Sapanca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinden kurtulmak isteyen şahıs ilk olarak astım krizi rolü yaptı, ekiplerinin gitmeyeceğini anlayınca rolünden vazgeçen dilenci, sağır ve dilsiz olduğunu iddia etse de bir süre konuşmaları duymaya, sorulara cevap vermeye başladı.

Ekipler tarafından işlem yapılmak üzere Sapanca Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne götürülen dilenciye Kabahatler Kanununa istinaden dilencilikten ve ayrıca ilgili İçişleri Bakanlığı Genelgesine karşı gelerek halka açık alanda sigara içme suçundan ceza-i işlem uygulandı.

İlçe genelindeki denetimlerin rutin olarak gerçekleştirilmeye devam edeceğini belirten Sapanca Belediyesi Zabıta Müdürü Suat Balkaya, "Vatandaşlarımızın dini ve insani duygularını istismar ederek dilencilik yapan kişilere 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu 33'üncü maddesi gereği idari para cezası uygulanmaktadır. Ayrıca dilencilikten elde etmiş oldukları gelir kamuya geçirilmektedir. Vatandaşlarımızdan bu konuda daha duyarlı olmalarını ve benzer olaylar gördüklerinde bizlere ihbarda bulunmalarını rica ediyoruz" dedi.