ÇEVRE KİRLİLİĞİNE MOBESELİ DENETİM

GÜNCEL

ÇEVRE KİRLİLİĞİNE MOBESELİ DENETİM

Sapanca Belediyesi, moloz ve evsel atık dökerek çevre kirliliğine neden olan kişi ve kurumların tespiti için mobese sistemi kurdu.

İlçede çevreye bırakılan atıklar hem çevre ve toplum sağlığı açısından hem de Sapanca'nın imajıyla ilgili olumsuz bir etkiye sebep oluyor.

Özellikle nüfus yoğunluğunun az olduğu bölgelerde yol kenarlarına çöp, moloz, atık beton ve eski eşya atılmasına engel isteyen belediye, çevre kirliliğine neden olan kişi yada kurumların tespiti için mobese sistemini hayata geçirdi.

Belirli bölgelere 24 saat görüntü ve kayıt alan kamera ve fotokapan sistemi kuran Sapanca Belediyesi bu sayede çevreye zarar veren kişi ve kurumları tespit edip gerekli cezai işlemleri uygulayabilecek.

Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen; "Ekiplerimiz ilçemizin bazı bölgelerinde inşaat atığı ve çeşitli evsel atıkların döküldüğünü tespit etti. Şehrimizin güzelliklerini lütfen yok etmeyin. Bu görüntüler ilçemize yakışmıyor. Belediye olarak bu ve buna benzer olayların önüne geçmek ve daha yaşanılabilir bir Sapanca için önemler almaya çalışıyoruz. Kamera takip sistemi de bu uygulamalardan biri. Çevre temizliği konusundaki hassasiyetimizde vatandaşlarımızın da bizlere yardımcı olmasını rica ediyoruz" dedi.

Sapanca Belediyesi; Park Bahçeler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri kamera ve gün içi devriye ekibi ile ilçe genelini denetliyor. Yapılan incelemeler sonucunda çevreyi kirlettiği tespit edilen kişi yada kurumlara 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 41. Maddesi gereğince para cezası uygulanıyor.