SAPANCA'YA GASTRONOMİ MÜZESİ GELİYOR

GÜNCEL

SAPANCA'YA GASTRONOMİ MÜZESİ GELİYOR

Sapanca ilçesinde, Gastronomi Müzesi kurulması için İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) çalışmalara başladı.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Sapanca Turizm Fakültesinde, İl Kültür ve Turizm Müdürü Süleyman Acar, Müdür Yardımcısı Mehmet Güngör, Folklor Araştırmacısı Suzan Bingöl, Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Türkay, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Serkan Şengül ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Doç Dr. Şevki Ulema'dan oluşan heyet ile Sakarya'da Gastronomi Turizmi alanında neler yapılabileceğini masaya yatırdı.

YEMEK KÜLTÜRÜ

Yapılan istişareler sonucunda: Sapanca'da Gastronomi Müzesi kurulması için çalışma başlatılması, Sakarya'da tüm paydaşların yer alacağı Gastronomi odaklı bir çalıştay düzenlenmesi,  geçmişten günümüze iç ve dış göçlerle şehrimize yerleşen farklı etnik grupların varlığının etkisiyle Sakarya'nın yemek kültürünün zenginliği ve bu kültürel zenginliği öncelikle ülkemize daha sonrada dünyaya tanıtılması amacıyla fikir birliği içerisinde olunduğu ve bu kapsamda yapılacak çalışmalarda işbirliği yapılması kararı alındı.