''SAPANCA'' KONULU MASAL YARIŞMASI

GÜNCEL

"SAPANCA" KONULU MASAL YARIŞMASI

Sapanca Belediyesi, çocukların sosyal ve kültürel alanda gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla "Sapanca" konulu masal yarışması düzenledi.

İlçedeki 8-12 yaş arasındaki çocukların katılabileceği masal yarışması "Sapanca" temasıyla gerçekleşecek.

9 KASIM - 4 ARALIK 2020

Başvuruların 9 Kasım - 4 Aralık 2020 tarihleri arasında alınacağı yarışma hakkında açıklamada bulunan Belediye Başkanı Özcan Özen, "Masalların çocukların duygu dünyalarının, hayal güçlerinin ve çeşitli becerilerinin geliştirilmesinde etkili olduğu düşüncesiyle masal yarışması düzenlemeye karar verdik" dedi.

8-12 YAŞ ARASI

Tüm çocukları yarışmaya katılmaya davet eden Özen, "Çocuklarımızın zamanlarını daha verimli değerlendirmeleri; düşünsel yönlerini zenginleştirerek hayal dünyalarını kaleme almalarına aracı olmak istedik. Bilindiği gibi daha önce" Atık Metallerden Kahraman Yapımı" yarışması ve "Covid-19 ve Çocuk" konulu resim yarışması düzenlemiştik. Gördük ki çok başarılı, kabiliyetli çocuklarımız var. Her dalda bu yarışmaların çeşitliliğini arttırarak devam etmek istiyoruz.  Yavrularımız için hem etkinlik hem de içindeki cevherleri çıkarmalarına imkan sağlayabilme düşüncesindeyiz. 8-12 yaş arası tüm çocuklarımızın bu yarışmaya katılımlarını bekliyoruz" diye konuştu.

SAPANCA

Masal Yarışması'nda konu olarak "Sapanca"nın seçildiğini belirten Özen, "Çocuklarımızın hayal dünyalarında bakalım Sapanca'da ne güzellikler ne kahramanlıklar var. Belki bir çocuğumuzun masal kahramanı Sapanca'mızın maskotu olarak hayat bulur. Yavrularımızı şimdiden tebrik ediyor her birine başarılar diliyorum" şeklinde konuştu.

KATILIM

Sapanca Belediyesi'nden yarışma hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yazılar 2 adet A4 kağıdını geçmeyecek. Kağıdın bir arka yüzüne künye bilgileri (Adı-soyadı, okul, sınıf ve yaş ve iletişim bilgileri) eklenmelidir. Bilgileri eksik ya da hatalı olanlar değerlendirmeye alınmayacaktır. Her bir yarışmacı sadece bir masalla yarışmaya katılabilir. Masallar 09 Kasım – 04 Aralık 2020 tarihleri arasında Sapanca Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne teslim edilecektir. Ödüller birinci, ikinci ve üçüncüye takdim edilecek. Ödül töreni Sapanca Belediyesi tarafından duyurulacak tarihte, belediye binasında gerçekleşecektir."