SAHTE BEYAZ EŞYA SERVİSİNE POLİS OPERASYONU

YAŞAM

SAHTE BEYAZ EŞYA SERVİSİNE POLİS OPERASYONU

Kendilerini 'beyaz eşya tamir servisi' olarak göstererek Sapanca ve çevresinde yaklaşık 80 kişiyi dolandırdıkları iddia edilen biri cezaevi firarisi 2 kişi tutuklandı.

SAHTE TEKNİK SERVİS

Alınan bilgiye göre; artan servis dolandırıcılığı şikayetleri üzerine düğmeye basan Sapanca İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, internette reklam vererek 'teknik servis' aramalarında üst sıralarda çıkan sahte beyaz eşya tamir servisine yönelik operasyon başlattı.

Sahte servise Sapanca'daki bir adrese arıza kaydı yazdıran ekipler eve gelen şüphelileri düzenledikleri operasyonla gözaltına aldı.

HEM EŞYADAN HEM DE PARALARINDAN OLDULAR

Şüphelilerin tamir bahanesiyle evlerine girdikleri kişilerin eşyalarını 'burada tamir olmaz dükkana götüreceğiz' diyerek aldıkları ve bir daha geri getirmedikleri, aynı zamanda da kaparo ve tamir ücreti adı altında para tahsil ettikleri ve bir daha da kendilerine ulaşılamadığı açıklandı.

80 KİŞİ MAĞDUR OLDU

Şüphelilerden V.S'nin (24) benzer suçlardan poliste 61 kaydı olduğu ve 42 ayrı dosyadan arandığı, diğer şüpheli M.Ö'nün (30) ise poliste 16 suç kaydının bulunduğu ve cezaevinden firar ettiği, şahısların Sapanca'da10, çevre illerde ise 80 kişiyi benzer yöntemle mağdur ettiği öğrenildi.

TUTUKLANDILAR

Gözaltına alınan şüpheliler polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Her iki şüphelide savcılık sorgusu sonrası sevk edildikleri mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sapanca İlçe Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise vatandaşlar, sahte servisler konusunda uyararak dikkatli olunması istendi.