29 EKİM DÜZENLENEN TÖRENLE KUTLANDI

GÜNCEL

29 EKİM DÜZENLENEN TÖRENLE KUTLANDI

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 97. yılı kutlamaları kapsamında Sapanca'da tören düzenlendi.

28 EKİM

28 Ekim Çarşamba günü gerçekleşen ilk program Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından 1 dakikalık saygı duruşu gerçekleşti ve İstiklal Marşı okundu.

29 EKİM

29 Ekim Perşembe günü düzenlenen ikinci programda pandemi kuralları çerçevesinde yine Hükümet Konağı önünde gerçekleşti.

Buradaki törende konuşan Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, cumhuriyetin, 20. yüzyılda sathı vatanda bütün yokluklara rağmen gözünü kırpmadan, korkmadan cepheye atılan inanmış ecdadın en büyük zaferi, tasada ve kıvançta bir olan milletin eseri olduğunu belirtti.

"29 Ekim 1923'te Atatürk tarafından ilan edildiği o günden beri her gün, hepimiz Cumhuriyetiz." diyen Bayar, cumhuriyetin bütün evlatlarının, herkesin Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Kutlamalar Kaymakam Bayar'ın tebrikleri kabulünün ardından sona erdi.

KATILIM

Törene; Kaymakam Bayar, Belediye Başkanı Özcan Özen, Sapanca İlçe Emniyet Müdürü Kenan Han, İlçe jandarma Komutanı Recep Çelik, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, siyasi partilerin ilçe başkanları, belediye meclis üyeleri, STK başkanları, daire müdürleri, mahalle muhtarları, gaziler, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.