19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

GÜNCEL

19 EKİM MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

19 Ekim Muhtarlar Günü Sapanca'da düzenlenen törenle kutlandı.

Sapanca Hükümet Konağı önünde düzenlen törene, Sapanca Kaymakamı Bilgehan Bayar, Belediye Başkanı Özcan Özen, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Recep Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Han, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nuri Dede, Sapanca Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü Semiha Kocabay Akdağ, Daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Koronavirüs (covit-19) tedbirleri kapsamında gerçekleşen tören, Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam etti.

Törende konuşan Sapanca Muhtarlar Derneği Başkanı Tolunay Kösemen, ''19 Ekim günleri, 6 yıldan bu yana muhtarlar günü olarak kutlamaktadır. Muhtar halkın seçtiği kişidir. Devlet vatandaş arasında toplum bütünlüğünün sağlanmasında ve kamu düzeninin yerine getirilmesi konusunda muhtarlar olarak üzerimize düşen görevin bilincindeyiz. Muhtarlık kurumu 19 Ekim 1829 yılında kurulmuştur. Türk demokrasi tarihi açısından da büyük önem taşıyor. Zira, Türk demokrasisinin ilk seçimleri muhtarlık seçimleriyle başlıyor. Dolayısıyla, halkın doğrudan kendi yerel yöneticisini seçmesiyle başlayan bu süreç demokrasi tarihi açısından da bir temel oluşturuyor. Sapanca'mızda 29, Sakarya'da ise 668 muhtarımız görev yapmaktadır. Muhtarlar günü münasebetiyle başta şehit olan muhtarlarımız olmak üzere ahirete göçmüş bütün muhtarlarımızı rahmetle anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun. Ülkemiz adına daha iyi hizmetler yapmak temennisi ile tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutlar hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım'' dedi.