BU AKTİVİTE İNSANIN ÖMRÜNE ÖMÜR KATAR

GÜNCEL

BU AKTİVİTE İNSANIN ÖMRÜNE ÖMÜR KATAR

Sapanca ilçesinde doğaseverler tarafından gerçekleştirilen doğa yürüyüşlerine katılım her geçen gün artıyor.

Daha önceleri 7-8 kişiyle gerçekleşen doğa yürüyüşlerinde katılımcı sayısı hızla artıyor. Treking gurubunun içerisinde, bürokratından yöneticisine, iş insanından doktoruna, esnafından siyasetçisine her sektörden katılımcı bulunuyor.

Sapanca Yanık Mahallesi Çatalkaya mevkisine araçları ile gelen gurup üyelerine, önce gidilecek güzergahın zorluk derecesi ve yaşanabilecek her hangi bir olumsuzluğa karşı yapılması gerekenler anlatılıyor.

Toplu şekilde yapılan ısınma hareketlerinin ardından orman içerisinde bulunan patikalar kullanılarak yürüyüşe başlanıyor. Daha sonra Kartepe kayak merkezi zirvesi olan bölgeden dönüş yapılarak başlangıç noktasına geri dönülüyor.

Grubun tek amacının spor yapmak ve sağlıklı kalmak olduğunu belirten grup üyelerinden Mustafa Bilgin, 'Öncelikle tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. Sağlıklı bir yaşam için her günümüze sporun her dalını sığdırmamız gerekiyor. Hafta sonları gerçekleştirmiş olduğumuz doğa yürüyüşleri ile bol oksijen ve temiz hava depolamış oluyoruz. Grup üyeleri olarak bu yürüyüşlerimizi yağmur çamur demeden yaklaşık 20 yıldır sürdürüyoruz. Doğanın incisi olan Sapanca ormanlarının derinliklerinde, doğayla baş başa yürüyüş yaptığımızı duyan herkes gurubumuza katılmak istiyor. Sapanca'nın doğal güzellikleri arasında keyifli bir yürüyüş gerçekleştirerek yeni haftaya moral ve motivasyonumuz yüksek bir şekilde başlamış oluyoruz'' dedi.