KURUÇEŞME'DE DERE ISLAH ÇALIŞMASI

GÜNCEL

KURUÇEŞME'DE DERE ISLAH ÇALIŞMASI

Sapanca Belediyesi tarafından Kuruçeşme Mahallesi'nde dere ıslah çalışması gerçekleştiriliyor.

Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ilçenin daha modern bir görünüme kavuşması için başlatılan çalışmalar arasında yer alan dere ıslah çalışmalarına devam ediyor.

Kuruçeşme Mahallesi'ndeki dere yatağının temizlenmesi için ekiplerin çalışmalara başladığını belirten Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen; "Aşırı yağmurlardan dolayı oluşabilecek sel ve su baskınlarının önüne geçmek ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamasını önlemek amacıyla ıslah çalışmalarını başlattık. Uzun yıllar sorun teşkil eden Kuruçeşme Deresini ıslah çalışmalarıyla çöp ve çamurlardan kısa bir sürede temizleyerek vatandaşımıza rahat bir ortam oluşturacağız. Ekiplerimiz dere yataklarını tamamen çöp ve çamurdan arındıracak. Dere ıslah çalışması tamamlandığında ise taş duvar çalışmasına start vereceğiz" dedi.

Vatandaşlardan derenin temizliği konusunda daha duyarlı olmalarını isteyen Başkan Özen, "Dere yataklarını temizlememize rağmen vatandaşlarımız çöplerini atmaya devam ediyor. Bu atıklardan dolayı meydana gelen kötü kokular çevreyi rahatsız ediyor. Halkımızın sağlığı ve refahı için vatandaşlarımızın daha duyarlı olmalarını rica ediyorum" diye konuştu.