SAPANCA MYO'DA KİVİ ÜRETİM SAHASI KURULACAK

GÜNCEL

SAPANCA MYO'DA KİVİ ÜRETİM SAHASI KURULACAK

Sapanca Meslek Yüksekokulu'nda mini kivi üretim sahası kurulacak.

40 yılı aşkın süredir tarımla uğraşan ve 5 yıldır da minik meyveli kivi fidanı üreticiliği yapan Zekai Demirhan, Sapanca Meslek Yüksekokulunu ziyaret ederek, Okul Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Zengin, Müdür Yrd. Öğr.Gör. İsmail Koç, Park ve Bahçe Bitkileri Bölüm Başkanı Öğr.Gör. Nurettin Kartal ve Öğr.Gör. Recep Özkır'la görüştü.

Mini kivi bitkisinin ülke genelinde yaygınlaştırılması ve tanıtımının yapılması gerektiğini belirterek minik meyveli ve tüysüz olan kivi bitkisinin Sakarya'da da yetiştirilebilecek potansiyele sahip olunduğunu söyledi.

Mini kivinin tadı ve lezzeti ile farklı bir meyve türü olduğunu belirten Demirhan, "Elma, kens red ve kırmızı (sadova) isimleriyle bilinen bu kivi bitkilerinin, dünyada bir kaç ülkede tanınıp ve üretimi yapılıyor. Ülke çapında bu bitkilerin tanıtılması, uygun bakım tekniklerinin doğru öğretilmesi ve tecrübeli bakım elemanlarının yetiştirilmesi gerekiyor" dedi.

Sapanca Meslek Yüksekokulu Üretim Sahası'nda mini kivi yetiştirme alanı kurma sözü de veren Demirhan, amacının ise ülkemizde bulunmayan kivi çeşitlerini ülkemiz insanına sevdirmek ve üretimini yaygınlaştırmak olduğunu kaydetti.

Sektör deneyimlerinin sanayi ve hizmet alanında olduğu gibi tarım alanında da önemli olduğuna dikkat çeken Okul Müdürü Zengin ise sektör ve üniversite işbirliğinin geliştirilmesi gerektiğini ifade ederek okul üretim sahasında yapılacak mini kivi yetiştirme alanı için Demirhan'a teşekkür etti.