DİKKAT! YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI GÖLDEN SU ALIYOR

GÜNCEL

DİKKAT! YANGIN SÖNDÜRME UÇAĞI GÖLDEN SU ALIYOR

Yangın söndürme uçağı, dün Ankara'da çıkan orman yangınına müdahale etmek için Sapanca Gölü'nden su alımı yapıyor.

Ankara'nın Nallıhan ilçesi Yeşilyurt, Beyalan Mahallesi yakınlarındaki Karakiris dağında dün öğlen saatlerinde başlayan orman yangını kontrol altına alınırken.yangına 2 uçak, 68 arazöz, 5 dozer, 1 yönetim helikopteri ile müdahale edildi. Ayrıca Afyonkarahisar, Eskişehir, Sakarya, Bolu ve Bursa gibi illerden de itfaiye erleri yangın alanına sevk edildi. Zaimoglu ve Yeşilyurt köylerinde önlem amaçlı evler boşaltılırken, köylüler de ekiplere yardım etti. Ayrıca İzmir'den gelen tanker uçağın da Sapanca gölünden dün ve bugün aldığı suyla yangına müdahale ettiği öğrenildi.

Sakarya İl afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Sapanca belediyesi anons sistemi aracılığı ile vatandaşlara duyuru yapıldı. Yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

"Ankara'da çıkan orman yangınına müdahale etmek için yangın söndürme uçağı, Sapanca Gölü'nden yangın söndürme amacıyla su alımı yapacağından, vatandaşlarımızın tehlike yaşamaması için balık tutmak, tekne ile gezmek ve sportif aktiviteler gibi her türlü faaliyetlerde dikkatli olunması istendi.''